Fransa'dan Mali'ye tuhaf operasyon

 Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Araud, Mali ve Batı Afrika'nın istikrarının tehlikede olduğunu değerlendirip Mali'ye müdahale ettiklerini belirterek, gerektiği sürece operasyonları sürdüreceklerini söyledi.BM Güvenlik Konseyi, Fransa'nın çağrısı üz

Fransa'dan Mali'ye tuhaf operasyon

 

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Araud, Mali ve Batı Afrika'nın istikrarının tehlikede olduğunu değerlendirip Mali'ye müdahale ettiklerini belirterek, gerektiği sürece operasyonları sürdüreceklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, Fransa'nın çağrısı üzerine Mali'deki son durumu ve Fransa'nın askeri müdahalesini değerlendirmek amacıyla kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Araud, Mali sorununa siyasi çözüm için ümit kalmaması nedeniyle Fransa'nın askeri operasyon düzenlediğini belirtti.

İsyancıların başkent Bamako'yu tamamıyla ele geçirme ihtimali olduğunu bunun Mali'nin egemenliğini, Batı Afrika'nın da istikrarını tehdit ettiğini değerlendirdiklerini anlatan Araud, operasyonun ''gerekli olduğu sürece'' devam edeceğini ifade etti.

Gerard Araud, Kanada, ABD, İngiltere, Belçika ve Danimarka'nın askeri operasyon için lojistik yardım verebileceklerini belirttiklerini söyledi.

İlerleyen günlerde Afrika ülkelerinden gelecek askerlerin de bölgede konuşlandırılacağını dile getiren Araud ama öncelikle bu birliklerin eğitilmesi gerektiğini ifade etti. 

Afrika'nın en büyük yedinci ülkesi olan Mali; altın, uranyum ve tuz gibi doğal yeraltı kaynaklarına sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya