Fransadaki yasak tepki çekti!

 Fransa Kadın Hakları Bakanı Najat Vallaud-Belkacem’in “Fuhuşu yasaklayacağım” çıkışı ülke aydınları arasında tepki çekti. Aralarında filozof Elisabeth Badinter ve Elisabeth de Fontenay, yazar Régine Desforges, edebiyat profesörü Claude Habib ve yönetmen

Fransadaki yasak tepki çekti!

 

Fransa Kadın Hakları Bakanı Najat Vallaud-Belkacem’in “Fuhuşu yasaklayacağım” çıkışı ülke aydınları arasında tepki çekti. Aralarında filozof Elisabeth Badinter ve Elisabeth de Fontenay, yazar Régine Desforges, edebiyat profesörü Claude Habib ve yönetmen Claude Lanzmann’ın da bulunduğu onlarca aydın, bir bildiri yayınlayıp yasaklama planını sert biçimde eleştirildi.

 

“Fuhuşun yasaklanması ateş püsküren bir canavardır” başlıklı bildiride aydınlar, yasak karşıtı görüşlerini şöyle sıraladı: 

-(Najat Vallaud-Belkacem’ın dediği gibi) “Kadınların mafya ağlarına köle olmasına son vermek evrensel bir zorunluluk” ise fuhuşu yasaklamak da o kadar ideolojik bir yaklaşımdır. 

-Bir kadının erkeklerin baskısı ve zulmüyle fuhuş yapmaya zorlandığı iddiası genellikle doğru değildir. Durum nadiren böyle olsa bile bu faaliyet, çoğu zaman kadınların rızasıyla gerçekleşmektedir. 

-Fahişelerle seks yapan erkeklerin hepsi de kadınlara fırlatıp atılası nesneler olarak davranan korkunç yırtıcılar veya seks bağımlıları değildir. 

-Seks müşterilerinin cezalandırılması fuhuşu ortadan kaldırmaz. Ne telekızlar, ne seks siteleri böylesi bir yasaktan etkilenecektir.

-Tüketimi yasaklamak hiçbir çözüm getirmez. Yasaklama, görünür olanın yeraltına girmesinden başka sonuç doğurmaz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya