Fransa’da rehine krizi sona erdi

Fransa'da saldırgan öldürüldü, rehine krizi bitti!

Fransa’da rehine krizi sona erdi

Fransa'nın güneybatısındaki Trebes kentinde silahlı bir kişinin süpermarkettekileri rehin aldığı bildirdi.



Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trebes kentinde silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedildi. 

Saldırgan, polisin düzenlediği operasyonla öldürüldü.



Fransa İçişleri Bakanlığı, olayda 2 kişinin öldüğünü, biri ağır 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırgan 2015'te Paris'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarının baş şüphelisi Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını talep etti.

Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı terör örgütü DEAŞ adına gerçekleştirdiğini yazdı. 

Öte yandan RTL radyosu, Trebes şehrinin yakınında bulunan Carcassonne'da bir araçtan, yol kenarındaki polislere ateş açıldığını ve 1 polisin yaralandığını duyurdu. Yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe "Durum ciddi" derken, bir polis yetkilisinin yaralandığını, bunun bir terör saldırısı olduğunu söyledi. LCI TV de, saldırganın markete girerken, "Hepinizi öldüreceğim" diye bağırdığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler