Fransa'da hayat felç oldu

Hava ve demir yolları ile toplu taşıma araçlarında çalışanların yoğun biçimde greve katılımıyla ulaşım ülke genelinde felce uğradı. Öğretmenlerin de katıldığı grev nedeniyle ilk, orta ve yüksek okullarda eğitim önemli ölçüde aksadı. Fabrika işçileri, post

Fransa'da hayat felç oldu
Hava ve demir yolları ile toplu taşıma araçlarında çalışanların yoğun biçimde greve katılımıyla ulaşım ülke genelinde felce uğradı.
Öğretmenlerin de katıldığı grev nedeniyle ilk, orta ve yüksek okullarda eğitim önemli ölçüde aksadı.

Fabrika işçileri, posta idaresinde çalışanlar, bankacılar ve hastane çalışanlarının da greve katıldığı gelen haberler arasında.
Fransa'daki 8 işçi sendikasının genel grev çağrısına, başta Sosyalist Parti olmak üzere diğer sol partiler de destek veriyor.

Fransız basını, bugünkü genel grevi, 2007 yılında cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy'ye yönelik seçmenin en büyük sosyal tepkisi olarak yorumluyor.

Sanat dünyasında çalışanların üye olduğu sendikaların da katılımıyla tiyatro, bale ve opera gibi gösterilerin bu akşam iptal edilmesi bekleniyor.

Kamu ve özel sektör çalışanları, başta Paris olmak üzere büyük kentlerde bugün protesto gösterileri de düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya