Fransa’da göçmen teknesi battı: En az 5 ölü

Fransa'dan İngiltere'ye gitmek için denize açılan botun batması sonucu 5 göçmen hayatını kaybetti.

Fransa’da göçmen teknesi battı: En az 5 ölü

Fransa'dan İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan bir botun Manş Denizi'nde batması sonucu en az 5 göçmenin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fransa'nın kuzeyinde bulunan Pas-de-Calais bölgesinden İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan bir teknenin Manş Denizi'nde battığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada en az 5 göçmenin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin baygın bir halde bulunduğunu açıkladı. Açıklamada bir balıkçının yerel saatle 14.00 sıralarında Pas-de-Calais bölgesindeki bir kasaba açıklarında denizde yaklaşık 15 beden tespit ederek ihbarda bulunduğu kaydedildi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in olay yerine gideceği bildirildi.

Göçmenler yıllardır İngiltere’ye gitme umuduyla, Hauts-de-France kıyılarına, Grande-Synthe veya Calais gibi kasabalara akın ediyor. İngiltere’ye göre, yılın başından bu yana 22 bin göçmen İngiltere'ye küçük teknelerle ulaşmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya