Fransa, Tunus ve Kuveyt’teki saldırılara açıkla

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa, Tunus ve Kuveyt’teki saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.  İngiltere Başbakanı Cameron açıklamasında Fransa halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirterek gerçekleşen saldı

Fransa, Tunus ve Kuveyt’teki saldırılara açıkla
İngiltere Başbakanı David Cameron ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa, Tunus ve Kuveyt’teki saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı. 
 
İngiltere Başbakanı Cameron açıklamasında Fransa halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirterek gerçekleşen saldırıları kınadı. Cameron : “Fransa ve Tunus’ta bugün gerçekleşen üzücü olaylar hepimizin karşı karşıya olduğu bir tehdit, bugün bu ülkelerde gerçekleşti ama bu tehdit hepimize yöneliktir” ifadelerini kullandı. Cameron, İngiltere’nin COBRA acil güvenlik komitesinin toplanacağını açıklayarak : “Elimizden gelen herşeyi diğer ülkelerle koordineli bir şekilde, işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimizden emin olmalıyız. Genç beyinleri etkileyen bu radikal ve zehirli düşünceyle elimizdeki herşeyle savaşmalıyız” dedi. 
 
Ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de yaptığı yazılı açıklama ile Fransa’daki saldırıyı kınayarak, Fransa halkının yanında olduklarını vurguladı. 
 
 
AB Konseyi Başkanı Donal Tusk ise, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dünyayı saran, global terörizm ve ‘melez savaş’ın ortasında, karşı karşıya kaldıkları güvenlik tehditlerini müzakere ettiklerini ve bu yönde yeni bir strateji geliştirmek için dünya liderleriyle mutabık kaldıklarını açıkladı. 
 
Donald Tusk : “Avrupalılar çarpıcı bir biçimde değişen güvenlik ortamı doğrultusunda kendi güvenliklerine yatırım yapmalılar. Avrupa Birliği kaynakları, araştırma ve teknolojiyi kapsayan Avrupa’nın savunma endüstrisine kullanılmalı.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler