Flaş açıklama! "Şeriatta birleşelim..."

Suriye muhalefeti içinde yer alan 13 önemli grup 'şeriatta birleşelim' çağrısı yaptı. İmzacılar arasında ÖSO ve El Nusra da var.Suriye 'deki silahlı muhaliflerin arasındaki en önemli gruplar bir açıklama yaparak Suriye Ulusal Koalisyonu'nu tanımadıklarını

Flaş açıklama! "Şeriatta birleşelim..."

Suriye muhalefeti içinde yer alan 13 önemli grup 'şeriatta birleşelim' çağrısı yaptı. İmzacılar arasında ÖSO ve El Nusra da var.

Suriye 'deki silahlı muhaliflerin arasındaki en önemli gruplar bir açıklama yaparak Suriye Ulusal Koalisyonu'nu tanımadıklarını duyurdu ve bölünmeleri ortadan kaldırmak için şeriat çatısı altında birleşme çağrısı yaptı.

Suriye'deki 13 silahlı muhalif grup tarafından yapılan ortak açıklamada, "Suriye Ulusal Koalisyonu ve önerdikleri Ahmed Tomeh liderliğindeki hükümet hiçbir şekilde bizi temsil etmiyor ve onları tanımıyoruz" denildi.

Açıklamada, ortak bir İslami birlik altında toplanma çağrısı yapılarak şöyle denildi: "İmza koyan güçler olarak, tüm askeri ve sivil güçleri yasamanın tek kaynağı olacak şeriata dayanan açık bir İslami çatı altında birleşmeye çağırıyoruz."

Açıklamaya katılan 13 grup arasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Halep yakınlarında faaliyet gösteren Liva el Tevhid ve El Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen El Nusra Cephesi de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler