Fırkateyn korsanların tepesinde

Aden körfezine gönderilen ve NATO gücü çerçevesinde görev yapan Gökova fıkateyni yüksek atış gücüne sahip silahlarla donatılmış bulunuyor.  Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Ya / Sa Denizcilik'e ait Neslihan adlı geminin Somali'li korsanla

Fırkateyn korsanların tepesinde
Aden körfezine gönderilen ve NATO gücü çerçevesinde görev yapan Gökova fıkateyni yüksek atış gücüne sahip silahlarla donatılmış bulunuyor. 

Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Ya / Sa Denizcilik'e ait Neslihan adlı geminin Somali'li korsanlar tarafından kaçırılması üzerine Türk Deniz Kuvvetlerine ait Gökova adlı fırkateyn harekete geçti. Aden körfezine gönderilen ve NATO gücü çerçevesinde görev yapan Gökova fıkateyni yüksek atış gücüne sahip silahlarla donatılmış bulunuyor.

ADEN KÖRFEZİ'NDE GERGİN BEKLEYİŞ

NATO gücünde görev yapan Gökova fırkateyninin BM programı çerçevesinde insani yardım taşıyan gemilere eşlik etmesi öngörülmüştü. Bölgedeki deniz gücünde Gökova firkateyninin yanı sıra ABD ve İtalya'dan muhripler, Yunanistan, Almanya ve İngiltere'den firkateynler ve bir de Alman destek gemisi yer alıyor.

ABD'DEN ALINDI
Kaçırılan Türk gemisinde personel bulunduğu için güvenlik güçlerinin doğrudan müdahale edemediği belirtilirken, bölgede bulunan Gökova fırkateyni 2002 yılında ABD Norfolk Deniz Üssünde yapılan törenle Türk donanmasına katılmıştı. TCG Gökova (F–496) firkateyninde 20 subay, 117 astsubay, 7 uzman erbaş ve 76 erbaş olmak üzere toplam 220 personel görev yapıyor.

''Oliver Hazard Perry'' sınıfı olan ve hava savunma harbi, denizaltı savunma harbi ile suüstü muharebe imkanına sahip 135 metre boyundaki firkateyn, saatte 30 deniz mili hız yapıyor. 3 bin 700 ton yük kapasiteli firkateynde, 2 kapalı helikopter hangarı, 138 kilometre menzilli Harpoon güdümlü mermiler, 76 milimetrelik top, Phalanx nokta hava savunma sistemi ile denizaltılara karşı torpido da bulunuyor.

Gökova, geçen yıl Ege'de Alonisos Adası yakınındaki Psatura bölgesinde bir Yunan F-16 savaş uçağının gece eğitimi sırasında denize çakılmasının ardından kaybolan Yunanlı pilotu Athanasios Batsaras'ın cesedini bularak Yunan makamlarına teslim etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya