''Ev yapın petrol verelim''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Venezuela Enerji ve Petrol Bakanı Rafael Ramirez ile görüştü. Bakan Yıldız ile enerji konularını görüştüklerini anlatan Ramirez, ülkesinin çok sayıda konuta ihtiyacı bulunduğunu, inşaat sektöründe iyi durumda olan

''Ev yapın petrol verelim''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Venezuela Enerji ve Petrol Bakanı Rafael Ramirez ile görüştü.

Bakan Yıldız ile enerji konularını görüştüklerini anlatan Ramirez, ülkesinin çok sayıda konuta ihtiyacı bulunduğunu, inşaat sektöründe iyi durumda olan Türkiye'den de konut yapması karşılığı, petrol veya petrol ürünleri verilebileceği konusunda Bakan Yıldız'a bir teklif götürdüklerini kaydetti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız da, Türkiye'nin müteahhitlik hizmetlerinde, Çin'den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığına işaret eden Yıldız, Venezuela'nın konut ihtiyacının bir kısmının hem TOKİ, hem de Türk özel sektörü tarafından yapılabileceğini dile getirdi.

PETROL ÇEŞİTLİLİĞİ AÇISINDAN VENEZUELA ÖNEMLİ

Bakan Yıldız, şu anda rezerv sıralamasından ikinci sırada bulunsa da bazı uluslararası akredite kurumları tarafından yapılan son tespitlere göre ülkenin şu anda dünyada en fazla petrol rezervine sahip ülke konumunda olduğunu söyledi.

Dünyada petrol fiyatlarının giderek arttığına dikkat çeken Yıldız, ''Türkiye'nin ihtiyacının uygun fiyatlarla karşılanabilmesi için şu andaki pazar dışında bazı ülkelerle görüşmelerimiz var. Bu ülkeler arasında en önemlilerden bir tanesi Venezuela. Doğru bir vizyonla kurumsal bir işbirliği kurulabilir diye düşünüyoruz'' dedi.

CARCAS'IN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR

Bakan Ramirez'in, petrokok ve kömür konusunda cazip fiyat teklif edebileceklerini söylediğini de ifade eden Yıldız, bu konuların da iki ülke teknik heyetlerinin inceleyeceğini bildirdi.

Bir diğer konunun da Venezuela tarafının konut karşılığı petrol teklifi olduğunu söyleyen Yıldız, şunları söyledi:

''Sayın Ramirez, özellikle Caracas'ın bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, Türkiye'yi ziyareti sırasında bu konunun dikkatlerini çektiğini söyledi. Yaklaşık 2 milyon adet konut ihtiyaçları olduğunu ve yıllık minimum 150 bin konut yapmak istediklerini belirttiler. Sayın Chavez de bu konuyla alakalı sayın bakanı görevlendirmiş. Bu konut ihtiyacının bir kısmının petrol karşılığı olarak Türkiye'nin yapabileceğini söyledi. Eğer biz bunu yapabilirsek döviz ve para kısmını da ortadan kaldırmış olacağız. Yani bir barter sistemiyle petrol karşılığı konut. Ben de buna sıcak bakabileceğimizi söyledim. Böyle bir barter önemli olabilir ve Venezuela ile biraz sıradışı bir ilişki kurulabilir''

TEKLİFİ ERDOĞAN'A İLETECEĞİM

Venezuela'nın teklifini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini ve Bakanlar Kuruluna bilgi vereceğini kaydeden Bakan Yıldız, ''Ben bazı zorluklar

olmasına rağmen çok iyi sonuçlar çıkabileceği kanaatine sahip oldum. Enerji girdimizi düşük fiyatlarla elde etmek istiyoruz, bu bizim için önemli'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler