Eski IMF Başkanı hakim karşısında

Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında "fuhşa teşvik ve aracılık etmek" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Fransa'nın Lille kentindeki Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 300 gazetecinin izlediği ilk duruşmada

Eski IMF Başkanı hakim karşısında
Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında "fuhşa teşvik ve aracılık etmek" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.
 
Fransa'nın Lille kentindeki Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 300 gazetecinin izlediği ilk duruşmada ifadesi alınan Strauss-Kahn, fuhuş partilerinde bulunduğunu ancak karşılığında para ödendiğinden haberi olmadığını belirtti. Strauss-Kahn, fuhuş ağında yer alan kişileri ise tanımadığını söyledi. 
 
Avukatların, duruşmanın kapalı yapılması talebi reddedildi. Duruşmaya yarın, fuhşa teşvikte aktif rol aldığı iddia edilen Rene Kojfer'in ifadesinin alınması ile devam edecek.
 
Eski IMF Başkanı, Paris, Brüksel, Lille, Washington ve New York şehirlerinde 2008-2011 yılları arasında "fuhuş ağı" oluşturma suçlamasıyla 3 hafta boyunca yargılanacak. "Ağır fuhuş" suçlaması hükmü verildiği takdirde Strauss-Kahn, 10 yıla kadar hapis ve 1,5 milyon avro para cezasına çarptırılabilecek.
 
Strauss-Kahn'ın Lille şehrindeki Carlton Otelinde fuhuş partilerine katıldığı iddia ediliyor. Söz konusu partilerde arasında "Dodo la Saumure" adıyla tanınan otel sahibi Dominique Alderweireld'in de bulunduğu 12 erkek ve 2 kadının da yer aldığı belirtiliyor. 
 
Strauss-Kahn, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayıyken, ABD’de kaldığı bir otelde oda görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından adaylıktan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Dominique Strauss-Kahn hakkında daha sonra fuhuş yapmak, bir kadın gazeteciye cinsel tacizde bulunmak iddialarıyla davalar açılmış ancak beraat etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler