Eset Suriye'de ölüm saçıyor

Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan değişik bölgelere "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 27 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterler

Eset Suriye'de ölüm saçıyor
Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan değişik bölgelere "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 27 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterlerin Halep kentinde yönetim karşıtlarının kontrolünde olan Firdevs, Ensari, Haydariye, Mesekin Hananu ve Ard Malah bölgelerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 27 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.
 
Bu arada Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterlerin iki günden bu yana kentte muhaliflerin elinde olan bölgelere "varil ve misket bombasıyla" saldırmasında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Saldırıda 7 binanın tamamen çöktüğünü ve 14'ten fazla aracın da yandığını dile getiren Sultan, "Sivil savunma ekipleri, hava saldırılarında yıkılan evlerin enkazında 20 ceset tesbit etti. İmkansızlıklar nedeniyle cesetlere ulaşılmıyor. Cesetlerin çıkarılması için ağır iş makineleri gerekiyor" dedi.
 
Dün kentin 24 farklı bölgesinin hava saldırılarına maruz kaldığına işaret eden Sultan, muhaliflerin denetiminde olan birçok bölgenin yoğun hava saldırıları nedeniyle boşaldığını kaydetti.
 
Helikopterlerin gece de saldırılarına devam ettiğine değinen Sultan, "Dün gece helikopterler Firdevs bölgesine saldırdı. Çok sayıda ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Saldırıda araçlar yandı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangınlar söndürüldü" ifadelerini kullandı.
 
Öte yanda Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Suriye hava kuvvetlerine ait bir helikopterin İdlib'in Tlemnis beldesine "zehirli gaz" içeren varil bombasıyla saldırdığını ileri sürdü.
 
Saldırıda 200'den fazla kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği bilgisini aktaran LCC, gazlardan etkilenenlerde görme bozukluğu, kusma, baş dönmesi, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilere rastlandığı açıklamasında bulundu.
 
Olayı doğrulayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de boğulma vakası geçirenlerin beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını duyurdu.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA da, başkent Şam'ın merkezine çok sayıda havan topu mermisinin düştüğünü, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu belirterek havan toplarının silahlı muhalif gruplar tarafından merkeze atıldığını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler