Esed'den Bayırbucak Türkmenlerine katliam!

Suriye'de Esed rejimi, 4 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletti.   Rejim güçleri, Hizbullah milisleri ve İranlı güçlerin desteğiyle sabah erken saatlerde muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı me

Esed'den Bayırbucak Türkmenlerine katliam!
Suriye'de Esed rejimi, 4 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletti.
 
Rejim güçleri, Hizbullah milisleri ve İranlı güçlerin desteğiyle sabah erken saatlerde muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı. Saldırılara Ruslar da havadan ve denizden destek verdi.
 
Varil bombası taşıyan helikopter ve uçakların katıldığı saldırılarda Türkmen muhaliflerin mevzilerinin yanı sıra köyler de hedef alındı. Bölgede on binlerce Türkmen yaşıyor.
 
3 KOLDAN VURUYORLAR
 
Bölgeye düşen bombalar, Türkiye tarafından görülürken, sınır bölgesine yakın noktaları bombalayan bazı savaş uçakları objektiflere yansıdı. Ölü ve yaralıların bulunduğu belirtilen bölgeden gelen patlama sesleri, Yayladağı ilçe merkezi ile sınırdaki mahallelerden de duyuluyor.
 
Saldırılarla ilgili konuşan Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, hem mevziler hem de Türkmen köylerinin, kara, hava ve denizden yoğun olarak bombalandığını bildirdi. Hoşkar yaptığı açıklamada, Rusya'nın da destek vermesiyle bölgelerine yönelik saldırıların arttığını aktardı.
 
5 BİN KİŞİ GÜVENLİ BÖLGEYE
 
Şu an bölgede çatışma yaşandığını vurgulayan Hoşkar, “Hem mevziler hem de Türkmen köyleri, kara, hava ve denizden yoğun şekilde bombalanıyor. Çatışmalar şu saatlere kadar hiç durmadı” dedi.
 
Köylerin boşaltıldığını, yaklaşık 5 bin kişinin Suriye tarafındaki güvenli gördükleri bölgeye gittiğini belirten Hoşkar, “Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında. Ölü ve yaraların olduğu saldırıları kaygıyla izliyoruz” diye konuştu. Rejim birlikleri, 3 gün önce bölgenin güneyindeki Gimam köyüne kara harekatı başlatmıştı.
 
KIZILAY 2 TIR GÖNDERDİ
 
Türk Kızılayı, Suriye Türkleri Derneği ile hayırseverler tarafından bağışlanan gıda, battaniye, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri, Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine gönderildi.
 
Çeşitli illerden gelen ve Yayladağı ilçesinde toplanan yardımlar tırlara yüklenerek Suriye sınırında insani yardımların geçişi için açılan Arfalı noktasına götürüldü.
 
Yardımlar burada Suriyeli çocukların da yardımıyla sınırın diğer tarafında bekleyen kamyonetlere aktarıldıktan sonra Türkmen köylerindeki halka dağıtıldı. Türk Kızılayının gönderdiği 5 bin ekmeğin de malzemeler arasında bulunduğunu bildirildi.
 
"Kardeşlerimiz mağdur durumda"
 
Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da Türkmen bölgesindeki katliamın durmasını istediklerini belirtti.
 
Bayırbucak Türkmen bölgesindeki halkın bombardıman altında kaldığını ifade eden Yıkılmaz, ''Orada durum her geçen dakika kötüleşiyor. Kardeşlerimiz mağdur durumda. Saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bayırbucak Türkmen bölgesine huzurun gelmesini en kısa sürede temenni ediyoruz'' dedi.
 
"Masum insanlar katlediliyor"
 
İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Budaklar ise Türkmen bölgesinde yaşanan zulmün hemen sona ermesini beklediklerini belirtti.
 
Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde yapılan kara harekatının masum insanları katlettiğini ifade eden Budaklar, ''Bölgede yapılan saldırılar yüzünden her geçen saat ölü ve yaralılar artıyor. İnsanlar, yiyecek ve erzak bulmakta zorluk yaşıyor. Bu kötü gidişe 'dur' denmemesi halinde oradaki kardeşlerimizin hali iyi olmayacaktır'' diye konuştu.
 
Budaklar, saldırıları kınadıklarını, Türkmen bölgesine acil olarak sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya