Esed ve Hizbullah, Kara Saldırısı Başlattı

 Suriyeli muhalifler, Hizbullah militanlarının da desteği ile Suriye ordusunun sınırdaki Humus eyaletinin Kuseyr bölgesine karadan saldırı başlattığını bildirdi. Saldırının bugüne kadar Lübnanlı Hizbullah'ın da katıldığı en ağır çatışmalar olduğu belirtil

Esed ve Hizbullah, Kara Saldırısı Başlattı

 

Suriyeli muhalifler, Hizbullah militanlarının da desteği ile Suriye ordusunun sınırdaki Humus eyaletinin Kuseyr bölgesine karadan saldırı başlattığını bildirdi. Saldırının bugüne kadar Lübnanlı Hizbullah'ın da katıldığı en ağır çatışmalar olduğu belirtildi.
 
Muhalifler, Suriye ordusu mekanize birlikleri ve Hizbullah militanlarının Kusayr ilçesine düzenlediği ortak operasyonlarda, ölü sayısının 41'e yükseldiği bildirildi. Beşşar Esed rejimi, muhaliflerin kontrolündeki Kuseyr bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Lübnan sınırındaki Kuseyr, stratejik nokta olarak değerlendiriliyor.
 
Muhalif ve insan hakları gözlemci örgütleri, Kuseyr'in sabah da uçak ve topçu atışı ile bombalandığını aktarmıştı.
 
Muhalif aktivist Hadi Abdllah, "Suriye ordusu Kuseyr'i tank ve toplardan kuzey ve doğudan vuruyor. Hizbullah ise havan atışları ve çoklu roketatarlardan güney ve batıdan bombalıyor." dedi. Ölenlerden çoğunun bombalama sonucu hayatını kaybeden siviller olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler