Eşcinsel başbakan evleniyor!

Lüksemburg'un eşcinsel başbakanı Bettel, mimar sevgilisi ile evleneceğini açıkladı. Daha önceden eşcinsel olduğunu açıklayan Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel evleniyor.Bettel, 2010'dan bu yana birlikte olduğu mimar Gauthier Destenay'la düğünün basına ka

Eşcinsel başbakan evleniyor!

Lüksemburg'un eşcinsel başbakanı Bettel, mimar sevgilisi ile evleneceğini açıkladı. Daha önceden eşcinsel olduğunu açıklayan Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel evleniyor.

Bettel, 2010'dan bu yana birlikte olduğu mimar Gauthier Destenay'la düğünün basına kapalı yapılmasını tercih etti.

140520150826446297507_2.jpg

İzlanda ve Belçika'dan sonra dünyada göreve gelen ve cinsel tercihini açıklayan üçüncü başbakan olan Bettel'in hükümetteki yardımcısı Etienne Schneider da eşcinsel bir erkek.

Lüksemburg meclisi, eşcinsel evlilikleri ve eşcinsel çiftlerin evlatlık edinme hakkını garanti altına alan yasayı 2014 yazında kabul etmişti. Yasa 2015 yılı başından itibaren yürürlüğe girmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya