Esad'ın şok PKK planı!

 Beşşar Esad son kozunu oynamaya hazırlanıyor.  1500 dolar maaşla paralı binlerce askeri Suriye'ye yığan Esad, şimdi de PKK'ya sarıldı. Esad, PKK liderlerine, “Şu an zordayız. Bize destek verin. Normale döndüğümüzde ülkemde rahatlıkla yaşayabilirsiniz” de

Esad'ın şok PKK planı!

 

Beşşar Esad son kozunu oynamaya hazırlanıyor. 
 
1500 dolar maaşla paralı binlerce askeri Suriye'ye yığan Esad, şimdi de PKK'ya sarıldı. Esad, PKK liderlerine, “Şu an zordayız. Bize destek verin. Normale döndüğümüzde ülkemde rahatlıkla yaşayabilirsiniz” dedi
 
Suriye Devlet Başkanı Esad'ın PKK'nın üst düzey görevlilerine, “Bize katılın ve askeri destek olun. Şu an zordayız, ancak bunu aşacağız. Her şey normale döndüğünde siz de burada bizim kanatlarımızın altında çok özel bir statüde yaşar gidersiniz. Siz bizim zor gün dostumuz olursunuz” diye mesaj gönderdiği öğrenildi. 
 
Türkiye üzerindeki güçlerini dün itibariyle çekmeye başlayan PKK'nın yeni üssünün Suriye olacağı konuşulurken, bir süredir Suriye'de olan PKK'nın üç numarası Cemil Bayık'ın bu çağrılara nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor. Bu arada son dönemlerde Sünni bölgelerine saldırılarını yoğunlaştıran Esad güçlerinin Kürt bölgelerine saldırmaması aradaki pazarlığın sürdüğü şeklinde yorumlanıyor.
 
TUAREGLER SURİYE'DE
 
İç bünyeden asker bulmakta zorluk çeken Esad, dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan paralı askerlere yöneldi. Esad, Afrika'dan paralı asker toplamaya başladı. Libya eski lideri Muammer Kaddafi'nin paralı askerlerinden olan Tuareglerin, Esad'ın paralı askeri 1.500 dolar maaşla Suriye'ye getirildiği kaydedildi.
 
Bir süredir paralı asker arayışlarını sürdüren Esad'ın, Afrika ülkelerinden; Çad, Nijer, Moritanya, Fas'tan Tuaregleri, Sierra Leone, Sudan, Etiyopya, Zimbabve, Malavi, Güney Afrika, Liberya, Angola ve Tanzanya'dan da Hıristiyan paralı askerleri savaşmak üzere Suriye'ye getirmek için anlaştığı belirtiliyor. Paralı askerlerden yaklaşık 2 bin 700 kadarının nisan ayı başında Suriye'ye geldiği ve askeri tesislere yerleştiği öğrenilirken Irak, İran ve Katar'dan da bir grup Şii'nin Esad'ın ordusunda operasyonlara katıldığı tespit edildi.
 
Bu arada Esad'ın saflarında olduğu ortaya çıkan Sırp keskin nişancıların da Arap baharıyla birlikte iç ayaklanmayı engellemek amacıyla Suriye'deki olayların başlamasından yaklaşık bir buçuk ay önce 13 Ocak 2011 perşembe günü itibariyle ülkeye geldiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya