Esad'ın görülmemiş ceset imhası

 İki köyü basan milisler, halkı meydanda topladı. Ardından 30’u çocuk, 10’u kadın 86 kişiyi bir eve tek tek götürüp ya bıçakladı ya da kurşuna dizdi. Cesetler ateşe verildi. Suriye’nin Kubeyr köyünde 30’u çocuk 86 kişinin öldürüldüğü son katliama ilişkin

Esad'ın görülmemiş ceset imhası

 

İki köyü basan milisler, halkı meydanda topladı. Ardından 30’u çocuk, 10’u kadın 86 kişiyi bir eve tek tek götürüp ya bıçakladı ya da kurşuna dizdi. Cesetler ateşe verildi. Suriye’nin Kubeyr köyünde 30’u çocuk 86 kişinin öldürüldüğü son katliama ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

 

Köye saldıran askerlerin halkı meydanda topladıktan sonra tek tek infaz ettikleri belirtildi. Öldürülenlerin tamamının 4 aileden olduğu ve bazı cesetlerin yakıldığı bildirildi.

 

Suriye’de 2 hafta önce Hula kasabasında yaşanan katliamın bir benzerinin önceki gün Hama’nın Kubeyr ve Marzaf köylerinde meydana geldiği ortaya çıktı. Köylere yapılan saldırıda 86 kişi hayatını kaybetti. Kubeyr köyünde yaşayanlardan Ebu Talal, katliamın ayrıntılarını anlattı.

 

Ebu Talal, “Esed yönetimine bağlı ordu birlikleri, Şebbihamilisleriyle birlikte köyümüze saldırdı. Önce köy halkını bir meydanda topladılar. Daha sonra herkesi tek tek bir eve götürdüler. Katliamı evde bıçaklama ve yakın mesafeden ateş etme yöntemleriyle gerçekleştirdiler” dedi.

 

CESETLERİ YAKTILAR

 

Öldürülenlerin tamamının 4 aileye mensup, 30’unun çocuk, 10’unun ise kadın olduğunu belirten Ebu Talal, katledilen 86 köylünün 60’ının kimliğinin tespit edilebildiğini, 26’sının ise cesetler yakıldığı için tanınmaz halde olduğunu söyledi.

 

Ebu Talal, köy sakinlerinin BM uluslararası gözlemci heyetini defalarca arayarak koruma talep ettiğini, ancak gözlemcilerin her seferinde “Biz sizi koruyamayız, o bölgeye gelemeyiz” cevabını verdiklerini iddia etti.

 

BM gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood, Suriye askerlerinin, gözlemcilerin katliamın yapıldığı bölgeye girişini engellediğini bildirdi. Hula’da yaşanan katliamda 108 kişi yaşamını yitirirken bölgeye gözlemcilerin girişine izin verilmişti.

 

ŞAM’DA KARIŞIKLIK YAŞANIYOR

 

Son katliam ülkede infiale yol açtı. Suriye Ulusal Konseyi, katliamı kınarken bazı bölgelerde protesto gösterileri yaşandığı bildirildi. Muhalifler, Şam’ın birçok semtinde katliama tepki olarak halkın sokaklara dökülerek yönetim karşıtı gösteriler düzenlediğini belirtti.

 

Gözlemcilere ateş açıldı

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘meşruiyetini kaybettiğini’ söyledi. BM Genel Kurulu’nda konuşan Ki-Moon, Suriye’de bulunan BM gözlemcilerinin Hama’da katliamın yaşandığı köye gitmelerine izin verilmediğini belirtti. Ayrıca gözlemcilere de ateş açıldığını kaydetti. Suriye’deki “acımasızlığın” her gün arttığına dikkat çeken Ki-Moon, Esed ve yönetiminin “meşruiyetini kaybettiğini” vurguladı. Ki-Moon, katliamları da kınadığını kaydetti. BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan da 6 maddelik barış planının uygulanmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya