Esad'in askerleri ormanları yaktı

Muhaliflerin, Türkiye sınırına yakın ormanlarda gizlendiğini düşünen Suriye ordusu askerleri, ormanlık alanı ateşe verdi.Suriye bir yandan düşürdüğü Türk jeti nedeniyle Türkiye ile sıkı bir gerilim yaşarken bir yandan da Esad yönetimine başkaldıran muhali

Esad'in askerleri ormanları yaktı

Muhaliflerin, Türkiye sınırına yakın ormanlarda gizlendiğini düşünen Suriye ordusu askerleri, ormanlık alanı ateşe verdi.

Suriye bir yandan düşürdüğü Türk jeti nedeniyle Türkiye ile sıkı bir gerilim yaşarken bir yandan da Esad yönetimine başkaldıran muhaliflerle boğuşuyor.

Esad askerleri, muhaliflerin ormanda saklandığını düşünerek Suriye'nin Lazkiye'nin Basit burnu ile Türkiye'nin Denizgören köyü arasında kalan sınır bölgesindeki ormanları ateşe verdi. Özgür Suriye ordusu ile Esad askerleri arasında sık sık çatışmaların yaşandığı bölgede sesler Türkiye topraklarından rahatlıkla duyulabiliyor.

Ormanlık alanda birden fazla noktada alev alan ormanlardan çıkan dumanlar hem Türkiye tarafını hem de Suriye tarafının gökyüzünü dumanlarla kapladı. Bu arada, Türkiye ile Suriye arasında Türk jetinin düşürülmesinin ardından baş gösteren gerilimin ardından, Suriye askerleri uzun süredir kullanmadığı sınır karakollarını yeniden kullanmaya başladı. Esad askerlerinin konuşlandıkları karakollara malzeme taşıdıkları gözlendi.

Sınır karakollarına yerleşen Suriye askerleri, karakollara kendi bayraklarını çekti. Askerlerin bayrağın dalgalanmaması için direğe sarması ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler