Esad'den Erdoğan'a ağır sözler

İngiliz gazetesi Sunday Times'tan Hala Jaber, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed 'le yaptığı röportajdan sonra BBC'de izlenimlerini aktardı. Jaber, Esed'in iktidardan ayrılmak üzere olan bir lider izlenimi vermediğini belirtti. Yaklaşık iki yıl önce de röp

Esad'den Erdoğan'a ağır sözler

İngiliz gazetesi Sunday Times'tan Hala Jaber, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed 'le yaptığı röportajdan sonra BBC'de izlenimlerini aktardı. Jaber, Esed'in iktidardan ayrılmak üzere olan bir lider izlenimi vermediğini belirtti. Yaklaşık iki yıl önce de röportaj yapmış olan Jaber, Esed'in bu süre zarfında değişip değişmediği sorusuna ‘hayır' cevabını verdi. Jaber ayrıca Esed'in kendisine, Suriye ve dünyanın tümünde olan biten politik gelişmeleri iyi takip ettiği izlenimi verdiğini de ekledi.

Röportajda Esed muhaliflerle müzakere talebini yenilerken, aralarında Türkiye 'nin de bulunduğu bazı ülkelere Suriye'yle ilgili politikalarından dolayı sert eleştiriler yöneltti. Esed, “Eğer biri samimi olarak, samimi kelimesini vurguluyorum, Suriye'ye yardım etmek ve ülkemizdeki şiddetin durmasına yardımcı olmak istiyorsa yapacağı tek bir şey vardır:
 
Türkiye'ye gidebilir, Erdoğan'la oturup ona Suriye içine gizlice teröristleri sokmayı durdurmasını, silah göndermeyi durdurmasını, o teröristlere lojistik destek sağlamayı bırakmasını söyleyebilir. Suudi Arabistan ve Katar 'a gidebilir ve onlara Suriye'deki teröristlere maddi destek sağlamayı bırakmasını söyleyebilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya