Esad'dan Türkiye'ye çirkin suçlama!

Rusya’nın desteği sayesinde nefes alan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 21 Ağustos Şam yakınlarında Guta’da kullanılan kimyasal silahların Türkiye, Suudi Arabistan veya Katar tarafından isyancılara verildiğini iddia etti.Esad'ın Rossiya-24 televizyon kan

Esad'dan Türkiye'ye çirkin suçlama!

Rusya’nın desteği sayesinde nefes alan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 21 Ağustos Şam yakınlarında Guta’da kullanılan kimyasal silahların Türkiye, Suudi Arabistan veya Katar tarafından isyancılara verildiğini iddia etti.

Esad'ın Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajın tamamı akşam saatlerinde yayınlandı. Suriye lideri aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üç ülkeyi kimyasal terörle suçladı.

Türkiye, Suudi Arabistan ve bir dönem Katar’ın Suriye’deki gerillalara silah verdiğini belirten Esad, “Başta bunlar olmak üzere bir dizi ülkenin bizdeki teröristlere silah desteği verdiğini biliyoruz. Son olarak Şam yakınlarında Guta’da kullanılan kimyasal silahların da saydığım bu üç ülkeden biri tarafından teröristlere teslim edildiğini düşünüyoruz. Lafta kimse silah vermediğini söylüyor, ama biz bunun böyle olmadığını biliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler