Esad sona doğru yaklaşıyor

Beşar Esad rejiminin, mali krizi aşmak için milyarlarca dolar değerindeki devlet tahvillerini Çin'e satmayı denediği, ret cevabı alınca da altın rezervlerini Dubai piyasasında satışa çıkardığı iddia edildiMuhaliflere yönelik baskıcı tutumu nedeniyle ulusl

Esad sona doğru yaklaşıyor

Beşar Esad rejiminin, mali krizi aşmak için milyarlarca dolar değerindeki devlet tahvillerini Çin'e satmayı denediği, ret cevabı alınca da altın rezervlerini Dubai piyasasında satışa çıkardığı iddia edildi

Muhaliflere yönelik baskıcı tutumu nedeniyle uluslararası çevrelerin ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Beşar Esad yönetiminin, içine düştüğü mali krizi aşabilmek ve askeri operasyonları finanse edecek kaynak yaratabilmek için milyarlarca dolar değerindeki devlet tahlillerini Çin'e satmayı denediği, ancak Pekin yönetiminin bunu reddettiği iddia edildi. Esad yönetiminin, bunun üzerine Suriye Ulusal Bankası'nda muhafaza edilen altın rezervlerini Dubai finans piyasasında satışa çıkardığı kaydedildi.

ÇİN'DEN ESAD'LA MESAFE SİNYALİ

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen ve sansasyonel haberler yapmasıyla ünlenen DEBKAfile sitesinin haberine göre, Çin yönetimi, Suriye rejimiyle arasına net bir mesafe koyduğunu göstermek için söz konusu teklifi reddetti. Çin yönetiminin Suriye konusunda tamamen ABD ile koordineli bir şekilde siyaset ürettiğine dikkat çeken DEBKAfile, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde 21 Nisan günü düzenlenen oturumda Çin'i temsil eden Li Baodong'un sözlerini hatırlattı. Baodong "Biz uluslararası topluma Kofi Annan'ın çabalarının en güzel sonuçlara ulaşması için yardım teklifinde bulunuyoruz. Ancak biz, Suriye'nin egemenliğine, onuruna ve birliğine vurgu yaparken, aynı zamanda Suriye halkına da saygı gösterilmesini istiyoruz" demişti. Son gelişmelerin, Çin'in siyasi ve ekonomik yönden Esad rejimini desteklemeyi bıraktığı anlamına geldiğini kaydeden DEBKAfile'a göre, ABD'nin BM'de Suriye konusunda önünde tek engel olarak Rusya kaldı.

TUNUS DEVLET BAŞKANI: ESAD ÖLÜ YA DA DİRİ GİDECEK

Tunus Devlet Başkanı Munsif Marzuki, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iktidarı bırakma çağrısında bulundu. El Hayat gazetesine bir röportaj veren Marzuki, Esad'ın tükendiğini belirterek, Suriye liderini eninde sonunda "ölü ya da diri" gideceğini söyledi. Marzuki "Esad'ı savunmak mümkün değil, kendisi de artık bittiğini anlamalı" dedi. Öte yandan, Suriye ordusunun dün ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlediği operasyonlarda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler