Esad sığınacak ülke arıyor..

 Suriye'de çatışmalar devam ederken Devlet Başkanı Beşar Esed'in ülkesini terk etmek için bazı ülkelerle görüşme içinde olduğu öğrenildi. Esma Esad'ın da ülkeden ayrıldığı iddia edildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın NBC televizyonuna Esma Esed 'in ülkeden ay

Esad sığınacak ülke arıyor..

 

Suriye'de çatışmalar devam ederken Devlet Başkanı Beşar Esed'in ülkesini terk etmek için bazı ülkelerle görüşme içinde olduğu öğrenildi. Esma Esad'ın da ülkeden ayrıldığı iddia edildi.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın NBC televizyonuna Esma Esed 'in ülkeden ayrıldığı yönünde duyumlar geldiğini söylemesi gözleri Ankara'ya ulaşan istihbarat bilgilerine çevirdi.
 
Erdoğan'a Suriye 'ye ilişkin gelen güçlü duyumlar arasında Esma Esed'in ülkeden ayrıldığı detayının yanı sıra Beşar Esed ve ülkedeki son duruma ilişkin bilgiler de yer aldı. Esed ailesinin durumuna ilişkin bilgi Erdoğan'a on beş gün önce sunuldu. Buna göre Esed'in eşi Esma Esad ve çocuklarının Suriye'yi terk ettiği bilgilerine ulaşıldığı belirtildi.
 
Başbakanlığa Suriye'ye ilişkin ulaşan Esad ailesine ilişkin bir diğer kritik bilgi ise Esed'in ülkeyi terk etmek için yaptığı görüşmeler oldu. Şam'a sıkışan Esed'in muhaliflerin ilerlemesi halinde son çare olarak üçüncü bir ülkeye gitmeyi planladığı belirtiliyor. Esed'in bu çerçevede dört ülke ile bu konuda görüşme yaptığı tespit edildi. Ancak kaynaklar Esed'in görüşme yaptığı ülke isimlerini paylaşmıyor. Bu arada Esed'in kimyasal kullandığı yüzde 90 netleşti. Başbakanlık kaynakları, Esed'in risin gazı kullandığı konusunda elde güçlü bulgular olduğunu söyledi.
 
"KUSAYR'I TERK EDİN" ÇAĞRISI
 
Suriye'nin Humus kentine bağlı Kusayr kasabasında muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar yoğunlaştı. Hizbullah militanlarının da Suriye ordu birliklerine destek verdiği operasyonlar kritik bir aşamaya girerken, rejim Kusayr ve çevresinde bildiri dağıtarak, sivil halkın en kısa zamanda bölgeden uzaklaşmasını istedi. Öte yandan, İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelerek Suriye krizini ele aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye'ye S-300 füzesi sattıklarını açıkladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya