Esad ile ilgili şok iddia

 Suriye'de 16 aydır süren şiddet olaylarında dün Esad rejimine en büyük darbe indirildi. Suriye'nin başkenti Şam'da Ulusal Güvenlik Binası'na düzenlenen intihar saldırısında Savunma Bakanı Davud Racha, Esad'ın eniştesi Genelkurmay Başkan yardımcısı Asıf Ş

Esad ile ilgili şok iddia

 

Suriye'de 16 aydır süren şiddet olaylarında dün Esad rejimine en büyük darbe indirildi. Suriye'nin başkenti Şam'da Ulusal Güvenlik Binası'na düzenlenen intihar saldırısında Savunma Bakanı Davud Racha, Esad'ın eniştesi Genelkurmay Başkan yardımcısı Asıf Şevket ve General Hasan Türkmani öldürüldü. Saldırıyla ilgili ortaya bir çok komplo teorisi atıldı.

 

Bu teorilerin en çarpıcı olanı ise 'saldırı emrinin Esad tarfından verildiği'ne yönelik olanı... İddiaya göre Racha, Şevket ve Türkmani 'darbe hazırlığında oldukları gerekçesiyle' Şam rejimi tarafından tasviye edildi. Bu teori, Şam'de darbe söylentilerinin arttığı ve yönetim içindeki grupların arasındaki mücadelenin kızıştığı, iddialarıyla destekleniyor. Şevket'in özellikle Esad'ın kardeşi Mahir Esad'la görüş ayrılıkları içinde olduğu ve Fransızlarla olan yakın ilişkisinin de Şam rejimini rahatsız ettiğinin altı çiziliyor.

 

'İNTİHAR SALDIRISI SENARYO'

Esad rejiminin ise, son dönemde yoğunlaşan uluslararası kamuoyu baskısını azaltmak için iki ay önce zehirlenerek öldürülen Racha ve Şevket'in ölümlerini kullandığı iddia edildi.

 

Suriye krizini görüşmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştüğü sırada intihar saldırısı eylemi gerçekleşti. BM Genel Sekreteri Ban ki-mun da, Suriye'deki şiddetin durdurulması için Çin'le görüş alışverişinde bulunuyordu. Ayrıca BM Genel Kurulu'nda Esad rejimine karşı bir taslak üzerinde görüşmeler yapılacaktı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, uluslararası kamuoyunun baskısını boşa çıkarmak amacıyla, Savunma Bakanı Racha ve eniştesi Asıf Şevket'in dün intihar saldırısında öldürüldüğü senaryosunu hayata geçirdiği savunuldu.

 

'ÖLÜMLER HEMEN AÇIKLANDI'

Bu iddiaları desteklemek için öne sürülen teoriler arasında, devlet televizyonunun Racha ve Şevket'i çok kısa bir süre içinde "ölü" olarak açıklamaları gösterildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler