Ermenistan ordusu Berde şehir merkezini vurdu

Ermenistan ordusu sivil yerleşim alanlarına saldırmaya devam ediyor. Bugün yapılan misket bombalı saldırıda Azerbaycan'ın Berde kenti vuruldu. Saldırıda 20 kişi yaşamını yitirirken, 60'tan fazla kişi de yaralandı.

Ermenistan ordusu Berde şehir merkezini vurdu

Ermenistan'ın, sivil yerleşim yerlerine saldırısıyla başlayan çatışmalar bir ayı geride bıraktı. Saldırıların ardından kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlerini püskürtmeyi başardı. Azerbaycan'ın sahadaki üstün başarısı Erivan yönetimine 3 kez ateşkes kararı aldırırken, bu 3 ateşkes de Ermenistan tarafından bozuldu.

ARAÇ VE DÜKKANLAR YANIYOR
Sürekli olarak sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan ordusu son olarak Azerbaycan'ın Berde şehir merkezini misket bombalarıyla vurdu. Bölgede yapılan ilk belirlemelere göre çok sayıda dükkan ve araç yanıyor.

SALDIRIDAN ÖNCE UYARI YAPILDI
Öte yandan, Azerbaycan içişleri Bakanlığı saldırıdan hemen önce büyük şehirlerde 'terör uyarısı yaptı' ve karşı taraftan eylem beklediklerini açıkladı.

"AZERBAYCAN'IN GÜNAHSIZ HALKINA KARŞI SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORLAR"
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev saldırıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. "Azerbaycan'ın günahsız halkına karşı suç işlemeye devam ediyorlar. Kolektif bir cezalandırmaya gidilmelidir. Hayatını yitirenler arasında kadınlar ve masum çocuklar var" dedi.

"HOCALI SOYKIRIMININ DEVAMIDIR"
Hacıyev açıklamalarının devamında, "Bu yine bir katliamdır, Hocalı Soykırımının devamıdır. Ermenistan, Azerbaycan'a karşı kültürel soykırım uyguluyor. Etnik temizliğin bariz bir örneğidir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

20 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Ermenistan silahlı güçlerinin vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgeyi vurması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti. Azerbaycan Başsavcılığı 60'tan fazla yaralının olduğunu duyurdu.

TOPLAM SİVİL CAN KAYBI 69'A YÜKSELDİ
Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 322 kişi yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 2 bin 338 ev, 92 apartman ve 415 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya