Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan itiraf niteliğinde açıklama! "Ermeni soykırımı..."

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan itiraf niteliğinde açıklama! "Ermeni soykırımı..."

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni Soykırımı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Paşinyan, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan olaylardan bahsetti. Demokrasi Okulu’nda “Ermenistan Cumhuriyeti’nin Sosyal Psikolojisi” konulu ders veren Paşinyan, yaklaşık bir saat süren derste “1946'dan itibaren Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin sertleşmesiyle Rusya, daha doğrusu SSCB, 'Ermeni Soykırımı' söylemini kullanmaya başladı. Biz bunu kabul etmek veya etmemek gibi bir seçeneğe sahip değildik. Bize söylememiz gerekenler söylendi, biz de bunlara sahip çıktık. Şimdi oturup bütün bu yaşananları tekrardan araştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesi ve NATO’nun kurulmasıyla birlikte Rusların “Ermeni Soykırımı” iddialarını sürdürdüklerini ifade eden Paşinyan, Ermenilerin yalnızca jeopolitik entrikaların ve yalan vaatlerin kurbanı olduğunu söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere yönelik bir baskı olduğunu ancak bunun soykırım olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Paşinyan, açıklamasında “Artık kabul etmemiz gerekiyor ki Türklerin bütün katliamlarına karşın ortada bir soykırım olduğunu iddia etmek oldukça zor. Bu senaryoyu SSCB yazdı, biz de oynadık” ifadelerine de yer verdi.

Ermenistan Parlamentosu'nun Savunma ve Güvenlik İşleri Daimi Komitesi Başkanı Andranik Koçaryan, Paşinyan'ın konuşmasından sonra verdiği brifingde "Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan Ermeni Soykırımı'nın tüm kurbanlarının isimlerinin doğrulanması ve kaydedilmesi gerekmektedir. Yoksa kuru kuruya bizi öldürdünüz demek mantıklı değil" diye konuştu. Konuşmasında anne ve baba tarafının sözde soykırım kurbanı olduğunu belirten Koçaryan "Peşinyan gibilerini susturmak için şehitlerimizin listesini hazırlamalıyız. Yahudiler bunu başardı" ifadelerini kullandı.

Koçaryan "Bağımsızlığımızın ilanından önce Ermeni Apostolik Kilisesi, Ermeni siyasi partileri ve diaspora yapıları bu konuyla uğraşmalıydı ama olmadı. Şimdi bütün şehitlerimizin adları ve soyadları Yerevan Soykırım Müze-Enstitüsü tarafından listelenmelidir" dedi.

Ermenistan iktidar partisi vekillerinden Arsen Torosyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan'a yönelik “Kurgusal tarihi anlatılara göre hareket etmektense o zamanın gerçeklerine göre hareket etmek her zaman daha iyidir. Paşinyan bunu zaten anladı" sözlerini hatırlattıktan sonra Paşinyan'ın sözlerinin manidar olduğunu vurguladı.

Meşhur Ermeni tarihçi ve sözde soykırımın en önde gelen propagandistlerinden Suren Manukyan, Paşinyan'ın 24 Nisan'daki konuşmasını büyük bir merakla beklediğini itiraf etti. Bu konuşmada Paşinyan'ın “soykırım” kelimesi yerine “büyük felaket” veya “katliam” ifadelerini kullanması durumunda Ermenistan'ın “Ermeni soykırımını” inkar eden bir devlet haline geleceğine vurgu yaptı.

İktidardaki Sivil Sözleşme Partisi'nden Milletvekili Hovik Ağazaryan da tartışmaya katılarak, 1915'te Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduğunu ve o sıralarda kendilerine ait bir devletlerinin bulunmadığın hatırlattı. Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı İmparatorluğu döneminde meydana gelen olaylardan yasal olarak sorumlu tutulamayacağını söyleyerek devam eden Ağazaryan "Mevcut uluslararası yasalara göre Ermenistan'ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak Türkiye'den herhangi bir talepte bulunma hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler