Erivan Gemilerine Türkiye Engeli

Türkiye'nin, Arnavutluk'tan Ermenistan'a gönderilen silahların Boğazlar'dan geçişine izin vermediği ve ağır silahlarla yüklü gemiyi geri çevirdiği bildirildi.Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre Türkiye, Boğazlar'dan geçmek isteyen silah dolu bir Arn

Erivan Gemilerine Türkiye Engeli

Türkiye'nin, Arnavutluk'tan Ermenistan'a gönderilen silahların Boğazlar'dan geçişine izin vermediği ve ağır silahlarla yüklü gemiyi geri çevirdiği bildirildi.
Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre Türkiye, Boğazlar'dan geçmek isteyen silah dolu bir Arnavutluk gemisini geri gönderdi.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın "Türk yetkililer, Arnavutluk'tan Ermenistan'a gönderilen yüklü miktarda silahın transit geçişine izin vermedi. Arnavut gemisini, kargosuyla beraber geri dönmeye zorladılar" dediği kaydedildi.

Berişa, çoğu ağır toplardan oluşan konteynerler dolusu silah yüklü bir geminin Durres Limanı'nda olduğunu söyledi.

60 konteyner dolusu silah taşıyan geminin Durres'ten İstanbul'a geldiği ve Ermenistan'a gitmek istediği kaydedildi.

Bir süre önce Ermenistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Arnavutluk Savunma Bakanlığı'yla irtibata geçtiği, yüklü miktarda kara ve uçaksavar topu istediği bildirildi.
Haberde, topların kalibrelerinin de 75 milimetreden 122 milimetreye tadar değiştiği ifade edildi.

Arnavutluk Savunma Bakanlığı'nın, silahların satışı için MEIKO isimli bir şirkete izin verdiği kaydedilirken, şirket yetkilileri Arnuvutluk'un Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunlara müdahil olmadığını söyledi.Şirket yetkilileri, Arnavutluk'un Ermenistan'a silahları yasalara uygun olarak sattığını ve bütün yasal prosedürleri uyguladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya