Erdoğan'ı Uçakta beklettiler

 Çin ziyaretine Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pekin'e geçti. Erdoğan, korumaları ve Çinli yetkililer arasındaki silah bavulunun tesliminden kaynaklanan tartışmadan dolayı uçakta bekledi.Dün Urumçi'de yenilen

Erdoğan'ı Uçakta beklettiler

 

Çin ziyaretine Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pekin'e geçti. Erdoğan, korumaları ve Çinli yetkililer arasındaki silah bavulunun tesliminden kaynaklanan tartışmadan dolayı uçakta bekledi.

Dün Urumçi'de yenilenebilir enerji şirketlerini ve Büyük Pazar'ı dolaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün THY'ye ait özel uçakla Pekin'e geçti. Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve büyükelçilik görevlileri tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, daha sonra Çin Başbakanı Wen Jiabao ile birlikte heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Başbakan Erdoğan'ın uçaktan inmesinden önce Türk korumalar ile Çinli yetkililer arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı gözlemlendi. Gerginliğin

sebebinin Erdoğan'ın korumalarına ait silah dolu bagajın korumalara iletilememesi sonucu güvenlik gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın uçaktan indirilmemesi olduğu belirtildi. Bagajların indirilmesinin ardından korumalara silahları iletilince Başbakan Erdoğan uçaktan indi.

Başbakan Erdoğan ile beraber eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in yanı sıra çok sayıda iş adamı ve gazeteci de Pekin'de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya