"Erdoğan'a vahiy mi geldi?"

 Suriye lideri Beşar Esad, "Ben Erdoğan'a bir söz vermedim. Bize şimdi reform tavsiyesinde bulunuyor. 2004'te reform demiyordu. Sonradan vahiy mi geldi kendisine" dedi.Cumhuriyet Gazetesi'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la yaptığı röportajın ikinci b

"Erdoğan'a vahiy mi geldi?"

 

Suriye lideri Beşar Esad, "Ben Erdoğan'a bir söz vermedim. Bize şimdi reform tavsiyesinde bulunuyor. 2004'te reform demiyordu. Sonradan vahiy mi geldi kendisine" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la yaptığı röportajın ikinci bölüm bugün yayımlandı.

"Siz ve Erdoğan ailelerinizle birlikte tatil yapacak kadar yakındınız. Ne oldu da bu hale geldiniz?" sorusunu Suriye Devlet Başkanı Esad şu sözlerle yanıtladı: 

"Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ilişkilerinin seyrine bakarak kendiniz sonuca varabilirsiniz. Tüm bu ülkelerle Ankara'nın arası kötüleşti. Türk Başbakanı'nın mezhepçi duruşunun ilişkileri kopardığını ileri süren Suriye Devlet Başkanı Esad, Erdoğan ve ekibinin kafasındaki projenin Suriye'den daha büyük olduğunu söyledi.

"Siz Erdoğan'a ne söz verdiniz?" sorusunu da yanıtlayan Beşar Esad, "Bir söz vermedim. Bize şimdi reform tavsiyesinde bulunuyor. 2004'te reform demiyordu. Sonradan vahiy mi geldi kendisine" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mezhepçi dürtüsüyle hareket ettiğini öne süren Esad, "Köprüleri attınız mı?" sorusunu da şu sözlerle cevapladı: "Evet neredeyse öyle. Krizden çıkış için öncelikle Ankara hatalarından vazgeçmeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya