Erdoğan’a Gazze gezisi ricası: Erteleyin

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretini ertelemesinin daha iyi olacağını söyledi. İstanbul’daki Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı nedeniyle bir toplantı düzenleyen Kerry, şöyle konuşt

Erdoğan’a Gazze gezisi ricası: Erteleyin

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretini ertelemesinin daha iyi olacağını söyledi. İstanbul’daki Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı nedeniyle bir toplantı düzenleyen Kerry, şöyle konuştu:
 
BAŞBAKAN YAPICI VE İSTEKLİ
 
“Potansiyel Gazze ziyaretiyle ilgili olarak da biz Başbakan Erdoğan’a, bunun ertelenmesinin daha iyi olacağını ve bazı nedenlerle bu ziyaretin şu anda gerçekleşmemesi gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik. Başbakan’ın tabii ki ne yapacağına veya yapmayacağına karar verme hakkı var ama bizim düşüncemiz şu ki bu ziyaretin zamanlaması, yoluna sokmaya çalıştığımız barış süreci için kritik. Tarafların dikkatinin dışarıdan mümkün olduğunca az dağıtılmasını istiyoruz.
 
Dolayısıyla bu ziyaret için doğru koşulların beklenmesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Başbakan, bizi hüsnükabulle dinledi. Bu konuda çok düşünceli ve hassas olduğunu düşünüyorum. Gerekirse Washington’a geldiğinde de bu konuda ayrıca görüşülebilir. Şunu vurgulamak istiyorum ki Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu süreçte yardımcı olmak konusunda son derece yapıcı ve istekliler ve bugüne kadar da böyle davrandılar. Onları, bu iklime yararlı katkı sağlayıcılar olarak görüyoruz.”
 
RUHBAN OKULU AÇILACAKTIR
 
Kerry, Ruhban Okulu konusuna da değindi ve şöyle dedi: “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığım görüşmede dini özgürlükler hakkında konuştuk. Bu özgürlüğü Türkiye benimsemektedir. Rum okulu (Ruhban Okulu) kısa sürede açılacaktır. Bu konudaki anlaşmazlık çözülecektir.” Kerry basın toplantısının ardından Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.
 
Kerry’yi kapıda Patrikhane görevlileri karşıladı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, John Kerry’yi Patrikhane’de gezdirip tarihiyle ilgili bilgiler verdi. Görüşmede Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasıyla ilgili konuların da görüşüldüğü belirtildi. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Kerry ve Patrik Bartholomeos birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Patrik tarafından kapıya kadar uğurlanan Kerry, ardından özel uçağıyla İstanbul’dan ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya