Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüşecek

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin, yarın bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu mini zirvede Putin'e, Ukrayna ile müzakerelerin Türkiye'de olabileceğini söyleyecek.

Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüşecek

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi ile başlayan savaş, 10. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İki taraf da ağır kayıplar verirken bir yandan da iki ülkenin heyetleri müzakere masasında orta bir yol bulmaya çalışıyor. Dünya liderleri de sık sık hem Ukrayna lideri Zelenski hem de Rusya lideri Putin'le telefon diplomasisi yürütüyor.

YARIN TELEFONDA GÖRÜŞECEKLER
Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in yarın bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıklandı. Görüşmede Ukrayna'daki son durum ve ateşkes ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, " Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e görüşmelerin Türkiye'de olabileceğini söyleyecek." ifadelerini kullandı.

DÜN DE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, "Erdoğan'a desteği için minnettarım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya