Endonezya'da 8.7'lik deprem!

Endonezya'nın Açe Adası açıklarında büyük bir deprem meydana geldi. İlk anda 8.9 olarak açıklanan depremin büyüklüğü 8.7'ye çekildi. 6.5 büyüklüğünde artçı bir depremin yaşandığı bölgede, tsunami uyarısı da yapıldı.CAMİ HOPERLÖRLERİNDEN KUR'AN-I KERİM OKU

Endonezya'da 8.7'lik deprem!

Endonezya'nın Açe Adası açıklarında büyük bir deprem meydana geldi. İlk anda 8.9 olarak açıklanan depremin büyüklüğü 8.7'ye çekildi. 6.5 büyüklüğünde artçı bir depremin yaşandığı bölgede, tsunami uyarısı da yapıldı.

CAMİ HOPERLÖRLERİNDEN KUR'AN-I KERİM OKUNUYOR

Endonezya hükümeti, 8.7 büyüklüğündeki depremin ardından afet yardım ve kurtarma ekibini Açe'ye gönderiyor.

Açe'de elektrikler kesilirken, halkın tsunami korkusuyla yüksek kesimlere kaçtığı belirtiliyor. Açe'de cami hoparlörlerinden Kur'an-ı Kerim okunuyor.

 

6.5'LİK ARTÇI

Endonezya'da meydana gelen 8.7 büyüklüğündeki deprem sonrası 6.5 büyüklüğünde artçı şok yaşandı.

"50 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR"

Endonezya açıklarında meydana gelen 8.7 büyüklüğündeki depremi değerlendiren uzmanlar, oluşması beklenen tsunami dalgalarının en az 1 saat içinde kıyılara ulaşacağını söyledi. Tsunaminin kıyıları vurması halinde 50 bin Endonezyalı yaşamını yitirebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler