En vahim krizle karşı karşıyayız

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'da yaşanan krizin, sadece bu ülkeyle sınırlı olmadığını, tüm Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine ve istikrarına ilişkin ciddi etkileri bulunduğunu belirterek "Bugün, Soğuk Savaş'tan bu yana Avrupa güv

En vahim krizle karşı karşıyayız
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'da yaşanan krizin, sadece bu ülkeyle sınırlı olmadığını, tüm Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine ve istikrarına ilişkin ciddi etkileri bulunduğunu belirterek "Bugün, Soğuk Savaş'tan bu yana Avrupa güvenliği açısından en vahim krizle karşı karşıyayız" dedi.
 
Rasmussen, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarının Asya-Pasifik bölgesindekinden farklı ele alınamayacağından şüphe olmadığını dile getirerek, "Kriz zamanında, Japonya gibi hemfikir olduğumuz ortaklarla diyalog, küresel güvenlik sorunlarına eğilmek için kilit öneme sahip" diye konuştu.
 
Müttefiklerin ortak savunulması ve korunmasının NATO'nun ana görevi olduğunu vurgulayan Rasmussen, Ukrayna krizi bağlamında alınan askeri önlemleri hatırlatarak, "Gerekmesi halinde daha fazla adım atmaktan kaçınmayız" ifadesini kullandı.
 
Şinzo Abe de statükonun yıldırmayla değişmesine hoşgörü gösteremeyeceklerinin altını çizerek, G7 kapsamında Rusya'ya karşı alınan önlemlere dikkati çekti.
 
Abe'nin ziyaretinde, NATO ile Japonya arasında, ortaklığı derinleştirme amacıyla bir yol haritası da imzalandı.
 
Rasmussen, Bireysel Ortaklık ve İşbirliği Programı'nın (IPCP), NATO ile Japonya arasındaki ilişkileri bir adım ileri götüreceğini söyledi. Program, özellikle korsanlığa karşı mücadele, afet yardımı ve insani destek alanlarında iş birliğinin derinleştirilmesini öngörüyor.
 
Japonya, NATO'nun Avrupa-Atlantik bölgesi dışındaki en eski ortağı konumunda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya