En büyük soyağacı düzenlendi

Bilim insanları dünyanın en büyük soyağacını düzenledi.13 milyon kişi yer alan soyağacı 500 yıldan fazla geriye gidiyor.

En büyük soyağacı düzenlendi
New York Gen Merkezi’nden araştırmacılar 86 milyon insanın gen bilgileri üzerinde yaptığı inceleme sonucunda 13 milyon kişinin yer aldığı, 11 nesli kapsayan, 500 yıllık bir soyağacı oluşturdu. 

Dikkat çeken sonuçlar

Sonuçları Science adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmada, gönüllülerin gen.com internet sitesinde paylaştıkları genetik bilgileri kullanıldı. Göçleri takip etmeye imkân sağlayan araştırmada 500 yıllık dönem içinde doğum, evlilik ve ölüm verilerinden hareketle dikkat çekici sonuçlar elde edildi. Rapora göre, 1750’den önce çoğu Kuzey Amerikalı eşlerini 10 kilometrekarelik bir alan içerisinden seçerken bu alan 1950 sonrasında 100 kilometrekareye çıktı. Ayrıca kadınların daha sık yer değiştirirken erkeklerinse göç ettiği mesafelerin daha uzun olduğu belirlendi.

Gen bilgilerini paylaşan kişilerin çoğunluğunun Avrupa ve Kuzey Amerika’dan olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya