El Kaide’nin önemli ismi öldürüldü

ABD, başına 7 milyon dolar ödül koyduğu El Kaide’nin Horasan Grubu lideri Muhsin El Fadli’nin Suriye’deki hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis’in yaptığı açıklamada, Muhsin El Fadli’nin 8 Temmuz’da

El Kaide’nin önemli ismi öldürüldü

ABD, başına 7 milyon dolar ödül koyduğu El Kaide’nin Horasan Grubu lideri Muhsin El Fadli’nin Suriye’deki hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis’in yaptığı açıklamada, Muhsin El Fadli’nin 8 Temmuz’da Suriye’nin batısındaki Türkiye sınırı yakınlarındaki Sarmada bölgesinde aracıyla seyahat ettiği sırada hedef alındığını ve öldürüldüğünü kaydetti. El Kaide’nin yanı sıra Afganistan’da Talibanla birlikte savaşan Muhsin El Fadli, 11 Eylül saldırısı hakkında önceden bilgilendirilen birkaç lider arasında bulunuyordu. Kuveyt doğumlu El Fadli’nin başına ABD tarafından 7 milyon dolar ödül konulmuştu. El Fadli ayrıca 2002 yılında Kuveyt’teki ABD Deniz Piyadeleri ile Yemen açıklarındaki Fransız petrol gemisine düzenlenen saldırılarda da yer almıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin geçen yıl Eylül ayında Suriye’de başlattığı hava saldırılarının ilk gününde Horasan Grubunun üssü de vurulmuştu. Koalisyon uçakları yaklaşık bir yıldır Suriye’de devam eden hava saldırılarında Horasan Gurubu’nun üslerini ve eğitim kamplarını sıklıkla hedef almıştı.

Afganistan, Pakistan, Kuzey Afrika ve Çeçenistan’dan gelen 50 kadar kıdemli militandan oluştuğu düşünülen Horasan Grubu, El Kaide lideri Ayman El Zevahiri tarafından Suriye’ye gönderilmişti. Horasan Grubu militanlarının El Kaide’nin yerel örgütlenmesi olan El Nusra Cephesi içine karışarak El Nusra’nın kontrolündeki topraklara yerleştiği düşünülüyor. Grubun faaliyetleri arasında dış saldırılar hazırlamak, yeni patlayıcı silahlar üretmek ve denemek ile operasyonları gerçekleştirecek Batılıları kadroya almak bulunuyor. Grubun Beşar Esad yönetimiyle savaşmak gibi bir faaliyeti bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya