El Kaide'den Türkiye uyarısı

 El Kaide lideri Ayman el Zevahiri, bugün internette yayınlanan bir videoyla, Suriye'deki muhaliflere desteğini açıkladı ve onlara, 'ne Batı'ya ne Arap ülkelerine ne de Türkiye'ye güvenin' mesajı verdi."Suriye'nin aslanları, ileri!" isimli sekiz dakikalık

El Kaide'den Türkiye uyarısı

 

El Kaide lideri Ayman el Zevahiri, bugün internette yayınlanan bir videoyla, Suriye'deki muhaliflere desteğini açıkladı ve onlara, 'ne Batı'ya ne Arap ülkelerine ne de Türkiye'ye güvenin' mesajı verdi.

"Suriye'nin aslanları, ileri!" isimli sekiz dakikalık videoda Zevahiri, Türkiye, Irak, Lübnan ve Ürdün'deki Müslümanları, Suriye lideri Beşar Esad'a karşı savaşan Suriyelilere destek vermeye çağırdı. Zevari, "Bir Müslüman, Suriye'deki kardeşlerine elinden geldiğince, yaşamıyla, parasıyla, fikriyle ve istihbaratıyla yardımcı olmalı" dedi.

"TÜRKİYE'YE GÜVENMEYİN"

Zevahiri, Suriyeli muhaliflere ithafen, Türkiye ile ilgili de bir mesaj verdi. El Kaide lideri, "Suriye'deki kardeşlerimiz, ne Batı'ya ne ABD'ye ne Arap hükümetlerine ne de Türkiye'ye güvenin. Size karşı planlar yaptıklarını zaten biliyorsunuz. Arap Birliği'ne ve ona destek veren yozlaşmış hükümetlere bağımlı olmayın" uyarısında bulundu.

Kamera önüne yine kafasındaki beyaz sarığıyla geçen Zevahiri, "Yaralı Suriye günden güne kanarken, kasabın oğlu kasap Esad'ın durmaya niyeti yok" diye konuştu ve ekledi:

"Suriye'deki insanlarımızın direnişi tüm acılara rağmen devam ediyor, artıyor ve büyüyor."

Suriyeli muhaliflerin direnişten vazgeçmemesini salık veren Zevahiri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgürlük istiyorsak, bu rejimden (Esad rejiminden) kurtulmalıyız. Adalet istiyorsak bu rejime misilleme yapmalıyız... İsyanınıza devam edin ve hiddetinizi koruyun. Saygın ve bağımsız olanlar dışında hiçbir hükümetten bir şey kabul etmeyin."

TEMMUZ'DA DA MESAJ YAYINLAMIŞTI

Zevahiri, geçen Temmuz, yine internette yayınlanan video mesajında, Suriyeli protestocuları Arap ve Müslüman ülkelerindeki fedakarlığın, kararlılığın ve zulme karşı mücadelenin bir örneği olarak nitelemiş ve desteklediğini belirtmişti. El Kaide lideri, Suriyeli muhalifleri bu mesajında da, 'Washington'un Esad'ın yerini, kendisini takip edecek, İsrail'in çıkarlarını koruyacak ve halka biraz özgürlük bahşedecek yeni bir yöneticinin almasını istediği' konusunda uyarmıştı.

Mısır asıllı Zevahiri, Usame Bin Ladin'in geçen Mayıs ayında Pakistan'da, ABD güçlerince öldürülmesinin ardından, İslami terör örgütü El Kaide'nin liderliğini devraldı.

Zevahiri, lideri olduğu Mısır İslami Cihad örgütü'nü Ağustos 1998'de Bin Ladin'in El Kaidesi'ne kattıktan sonra Bin Ladin'in yardımcısı oldu.

El Kaide'nin yeni lideri El Zevahiri, Amerikan Soruşturma Bürosunun (FBI) en çok arananlar listesinde üçüncü sırada bulunuyor. El Zevahiri için 25 milyon dolara kadar ödül vaat ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler