Ege'ye el koymaya hazırlanıyor

 Yunanistan ekonomik krizden kurtuluş için son umudunu özelleştirmenin hızlandırılması ve Akdeniz ile Ege’deki petrol ve gaz yataklarına bağladı. Cuma günü koalisyon hükümetinin programını açıklayan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, hedefleri arasında

Ege'ye el koymaya hazırlanıyor

 

Yunanistan ekonomik krizden kurtuluş için son umudunu özelleştirmenin hızlandırılması ve Akdeniz ile Ege’deki petrol ve gaz yataklarına bağladı. Cuma günü koalisyon hükümetinin programını açıklayan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, hedefleri arasında Ege’de Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan edilmesinin de bulunduğunu kaydetti. 

 

Yunanistan’ın enerji zenginliğinin değerlendirilmesi ve bu doğrultudaki çalışmaların hızlandırılması için MEB ilan edilmesinin gerekli olduğunu belirten Samaras, bunun için hükümetin uluslararası hukuk ve uluslararası uygulamalar çerçevesinde sistemli bir hazırlık çalışmasına başlamasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi. 

 

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’nin onayı olmadan, tek taraflı MEB belirlemesinin, iki ülke arasında Kıbrıs Rum Kesimi ile yaşanan krize benzer bir süreci tetikleyeceği öngörülüyor. Enerji dışında özelleştirmeye ağırlık vermeyi planlayan Samaras, AB ve IMF yetkililerinden kurtarma paketi için gerekli reformları yapmak için erilen sürenin iki yıl daha uzatılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya