Eczanede esrar satışına onay!

 Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan uyuşturucu maddenin eczanelerde yasal olarak satışına başlandı. Kanser, parkinson, sedef hastalığı gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan “medikal marihuana” adındaki uyuşturucu maddenin Çek Cumhuriyeti e

Eczanede esrar satışına onay!

 

Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan uyuşturucu maddenin eczanelerde yasal olarak satışına başlandı.
 
Kanser, parkinson, sedef hastalığı gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan “medikal marihuana” adındaki uyuşturucu maddenin Çek Cumhuriyeti eczanelerinde yasal olarak satışına başlandı.
 
Resmi reçete ile satılan tek uyuşturucu madde olan medikal marihuana geçtiğimiz salı gününden bu yana Çek Cumhuriyeti'ndeki eczanelerden temin edilebiliniyor. 
 
Ülkenin başkenti Prag, ürünü kendi kendilerine yetiştirmeleri için İlaç Denetleme Kurulu'ndan gerekli lisans ve izinler alınıncaya kadar, İsrail ve Hollanda’dan ithal edecek.
 
Ekim alanının belirlenmesi,  üretim ihalesinin organize edilmesi de denetleme kurulunun sorumluluğunda olacak.
 
2004 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan Çek Cumhuriyeti, hafif madde olarak adlandırılan bazı uyuşturucu maddeleri Avrupa’ya  sağlayan ülkelerin de başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya