Düşmanlarımız petrolü silah olarak kulanıyor

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, petrol fiyatlarındaki düşüşü “siyasi” bir hareket olarak nitelendirdi.Tahran’da resmi temaslarda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu kabul eden Ayetullah Hamaney, petrol fiyatlarındaki kısa sürede yaşanan

Düşmanlarımız petrolü silah olarak kulanıyor

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, petrol fiyatlarındaki düşüşü “siyasi” bir hareket olarak nitelendirdi.

Tahran’da resmi temaslarda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu kabul eden Ayetullah Hamaney, petrol fiyatlarındaki kısa sürede yaşanan düşüşte ortak düşmanların rolü olduğunu savundu.

İran lideri, “Petrol fiyatlarındaki tuhaf düşüş, ekonomik olmayan ve siyasi bir harekettir. Ortak düşmanlarımız petrolü bir siyasi silah olarak kullanıyor ve yaşanan bu aşırı düşüşte mutlaka rolleri vardır” diye konuştu .

Ayetullah Hamaney, Maduro’nun Tahran ziyareti sırasında iki ülke devlet başkanları arasında petrol fiyatlarındaki düşüşü önlemek için yapılan anlaşmaları olumlu karşıladıklarını kaydetti.

Venezuela’nın İsrail karşıtı tutumu cesurca

Görüşmede, Venezuela hükümetinin İsrail’e karşı tutumunu “cesurca” olarak nitelendiren İran lideri, Maduro’nun bu tutumundan dolayı halklar arsında birçok dost edindiğini ifade etti.

Venezuela’nın benimsediği ülkü ve hedeflerle Latin Amerika’daki birçok milletin uyanışına neden olduğunu söyleyen Hamaney, “ABD’nin bu ülke halkı ve devletine düşmanca davranmasının nedeni de bu meseleden kaynaklanmaktadır” dedi.

Düşüşünü önlemek için işbirliği gerek

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve aralarında Rusya’nın da bulunduğu diğer petrol ihracatçısı ülkelerle birliktelik oluşturarak petrol fiyatlarını kabul edilir düzeye geri getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler