Düşen uçakta Türk yolcular da var

Fransa'nın güneyinde içinde 142 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan AIRBUS A-320 tipi yolcu uçağı düştü. Alpler'e çakılan uçağın enkazı ülkenin güneyindeki bir köyün yakınlarında bulundu.UÇAKTA TÜRK YOLCULAR DA VARDIFransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fr

Düşen uçakta Türk yolcular da var

Fransa'nın güneyinde içinde 142 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan AIRBUS A-320 tipi yolcu uçağı düştü. Alpler'e çakılan uçağın enkazı ülkenin güneyindeki bir köyün yakınlarında bulundu.

UÇAKTA TÜRK YOLCULAR DA VARDI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin arasında Türk yolcuların da olduğunu bildirdi

Olay yerine gitmeye çalışan helikopterin manzarası ise şöyle;

ca3kznyugaalvel.png

LUFTHANSA'NIN ALT MARKASI

Uçağın ucuz bilet satan ve Lufthansa'nın alt markası olan Germanwings adlı havayolu şirketine ait olduğu ve Düsseldorf'tan Barcelona'ya uçtuğu öğrenildi.

fransa_8618.jpg

BAŞBAKAN DOĞRULANDI

Fransa Başbakanı Manuel Valls da kazayı doğruladı. İlk belirlemelere göre kazadan sağ kurtulan olmadığını söyleyen Valls, Fransa İçişleri Bakanı'nın enkaz yerindeki incelemelere katılmak üzere yola çıktığını aktardı.

4gcns_1427195532_8488.jpg

HOLLANDE'DEN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kazasonrası yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği yer göz önüne alındığın 148 yolculu uçaktan sağ kurtulan olmadığını düşündüklerini söyledi.

german_9462.jpg

LUFTHANSA İÇİN KARA BİR GÜN

Airbus şirketi sözcüsü, kazanın nedenine dair bilgi edinmeye çalıştıklarını açıklad.

Lufthansa havayolları şirketi CEO'su Carsten Spohr, şirketin twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"4U 9525 kodlu uçağa ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Uçaktaki yolcu ve mürettebatın yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Eğer endişelerimiz doğru çıkarsa, bu Lufthansa için kara bir gün. Hayatta kalanlar bulmayı umuyoruz."

EN AZ İKİ BİN MESAFEDE YÜKSEKLİKTE

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, uçağın yaklaşık 2000 metre yükseklikte bir tepeye düştüğünü söyledi.

Fransa sivil havacılık kurumu, uçağın Nice şehrinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Barcelonnette kasabası arasındaki bölgede düştüğünü söyledi.

UÇAK 24 YAŞINDAYDI

Kazanın olduğu bölge, Digne Les Bains şehrine de yakın. Başbakanlık ofisinden yapılan ilk açıklamada ise uçağın Alplerin eteklerindeki Meolans-Revel adlı, yerleşim yerlerinden çok uzakta bir noktaya düştüğü ifade edilmişti.

Airfleet uçak veri tabanına göre A320-211 model uçak, 24 yıldır Lufthansa havayolları filosundaydı.

UÇAĞA AİT SON RADAR GÖRÜNTÜLERİ

flightradar24 adlı havacılık şirketi de uçağın son olarak görüldüğü anlara ait radar görüntülerini yayınladı.

flight_8587.jpg

GERMANWINGS'TEN AÇIKLAMA

Havayolu şirketi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kazayı henüz doğrulamadıklarını bildirdi.

Germanwings açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz. Gelişmeler için lütfen internet sitemizi takip edin" dendi.

germanwings_2938.jpg

 

Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, düşen uçakta Türk vatandaşlarının da olduğunu açıklarken, kimlikleri hakkında henüz net bilginin olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya