Dünyayı korkutan adam!

 ÖNCEKİ ANLAŞMALAR HÜKÜMSÜZ“Seçim sonrası şartlar değişti. AB’nin daha önceki hükümetle imzaladığı anlaşmalar hükmünü yitirmiştir” BANKALAR DEVLETİN OLACAK“Finans sektöründe sorunlar var. Bu nedenle bankalar başta olmak üzere finans sektörü devletleştiril

Dünyayı korkutan adam!

 

ÖNCEKİ ANLAŞMALAR HÜKÜMSÜZ

“Seçim sonrası şartlar değişti. AB’nin daha önceki hükümetle imzaladığı anlaşmalar hükmünü yitirmiştir”

 

BANKALAR DEVLETİN OLACAK

“Finans sektöründe sorunlar var. Bu nedenle bankalar başta olmak üzere finans sektörü devletleştirilecek”

 

MAAŞLAR YENİDEN YÜKSELECEK

“Maaş ve ödemelere yönelik tüm kesintiler geri alınarak yeniden yüksek seviyelere getirilecek”

 

BİZ AB’YE DEĞİL, AB BİZE UYSUN

“AB, Yunanistan’ı değiştirmekten vazgeçmelidir. AB, Yunanistan’a benzemek için çaba harcamalı”

 

YUNANİSTAN

‘Asi genç’ piyasaları karıstırdı

Yunanistan’da seçim sonrası ortaya çıkan siyasi kargaşa artarak devam ediyor. Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) Lideri Alexis Tsipras’ın, troyka ile önceki hükümetin imzaladığı anlaşmaların hükmünü yitirdiği yönündeki açıklamasına piyasalardan sert tepki geldi. Yeni Demokrasi Partisi (ND) Lideri Antonis Samaras, Yunanistan’ın Euro’da kalması gerektiğini belirterek, “Kurtarma paketlerinin koşulları yeniden görüşülmeli, ancak paketleri tamamıyla reddetmek felaketle sonuçlanır. Tsipras’ın önerdiği gibi anlaşmanın geçersizliğini istemek, kaçınılmaz olarak Avrupa’dan çıkışla derhal içeride çöküşe ve uluslararası iflasa yol açar” diye konuştu.

 

Tsipras, gece geç saatlerde hükümeti kurma çalışmalarında pes etti. Tsipras 2. gün temaslarını bitirdikten sonra parlamentoda yaptığı açıklamada, “Koalisyon oluşturmak için yeterli desteği alamadım” dedi. Hükümeti kurma görevinin, seçimlerde yüzde 13 oyla üçüncü sıraya gerileyen PASOK Lideri Evangelos Venizelos’a verilmesi bekleniyor.

 

İSPANYA

Güven için 35milyar Euro daha

 

İspanya’da bankalar emlak portföylerini güvence altına almak için ayırdıkları karşılıkları 35 milyar Euro daha artıracak. Ancak ikna olmayan piyasalarda İspanyol tahvillerinin faizi yüzde 6’yı geçti.

 

İspanya ekonomisinin üzerindeki bulutlar giderek kararıyor. Hükümetin uyguladığı sert tasarruf politikalarının ne ekonomi ne de piyasalara beklendiği kadar olumlu yansımaması moralleri bozuyor. Ayrıca ülkenin bankacılık sektörüne yönelik endişelerin de her geçen gün artması şartları daha da ağırlaştırıyor. Gelen bilgilere göre hükümet finans sektörüne yönelik güvensizliğin önüne geçmek için bankalardan emlak portföylerindeki sağlam kredileri güvence altına almak için ayırdıkları karşılıkları 35 milyar Euro daha artırmalarını isteyecek. Bu miktarın ülkede emlak fiyatlarının çökmesinin ardından kuşkulu duruma düşen emlak kredilerini korumak için bankaların ihtiyaç duydukları 54 milyar Euro’nun dışında olduğu belirtildi. Konuyla ilgili ayrıntıların cuma günü yetkililerin açıklayacağı bankacılık reform paketinde yer alacağı duyuruldu. Bu arada İspanya'nın 10 yıllık tahvilinin getirisi bankacılık sektörü endişeleriyle yeniden yüzde 6 seviyesini aştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya