Dünyanın beklediği açıklama: "Bağdadi öldürüldü"

ABD Başkanı Trump: DEAŞ lideri Bağdadi ölü ele geçirildi.

Dünyanın beklediği açıklama: "Bağdadi öldürüldü"

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın en çok aranan teröristi olan DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Suriye'nin İdlib kentinde, ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabından "Az önce çok önemli bir şey oldu." şeklindeki paylaşımı kamuoyunda ve medyada heyecan yaratmıştı.

Beyaz Saray, bu açıklamadan kısa süre sonra, Trump'ın bugün TSİ 16:00'da "önemli bir açıklama" yapacağını duyurmuş, ancak açıklamanın içeriğine dair ipucu vermemişti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu belirtilmişti. Bakanlık'tan ABD'nin İdlib'e gerçekleştirdiği operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." ifadesi kullanılmıştı.

Trump'ın açıklamalarının satır başları:

"Operasyon süresince herhangi bir askerimiz zarar görmedi. Bağdadi intihar yeleğini patlatarak hayatını kaybetti. Yanındaki üç çocuğu da patlamada yaşamını yitirdi.

Başkalarına da tehdit oluşturmaya çalıştı ancak başaramadı. Ağlıyordu, bağırıyordu, korkuyordu. Korku ve panik içinde öldü.

Bu canavarlar hak ettikleri sondan kaçamayacak. Artık başka masum bir insana zarar veremeyecek. Dünya artık daha güvenli bir yer oldu.

DEAŞ'ın eylem planlarına ilişkin bilgilere ulaştık. Türkiye'ye operasyona destek olduğu için teşekkür ederiz. Türkiye nereye gittiğimizi biliyordu, hiç sorun olmadı, çok yardımcı oldular, harikaydı.

Türkiye, Irak, Rusya, ve Suriye'ye yardımları için teşekkür ederiz.

8 helikopter kullandık. Güzel savaşçılardan oluşan bir ekibimiz vardı. Başkan Yardımcısı Pence ile birlikte bu duruma şahit olabildik. Film izler gibi seyrettik.

Türk hava sahasından uçarak gittik. Türkiye hava sahasını kullanmamıza izin verdi.

Operasyonda 3 çocuk öldü, 11 çocuk kurtarıldı. 

Operasyon iki hafta önce başladı. Çok hızlı şekilde yer değiştiriyordu, Sonunda teyit aldık ve yerini tespit ettik. Operasyon sırasında Ruslarla da konuştuk. Rusya, oraya neden gideceğimizi bilmiyordu. Onlara 'mutlu olacaksınız' dedik. Onlara görevin ne olacağı söylenmedi ancak bilgi verdik."

Suriye'deki geri çekilme bununla alakalı değil. Biz artık Suriye'deki işimizi bitirdik.

Avrupa ülkeleri bizim için hayal kırıklığı oldu. İnsanlarınızı alın dedik ama almadılar. Onlar yürüyerek Avrupa gidebilirler ama yürüyerek bize gelemezler çünkü aramızda çok fazla su var. ABD'ye giremezler.

Saat 5'te toplanmıştık ve tüm gün temas halindeydik. Güvenli telefon hatlarıyla konuştuk. Saldırı da bundan kısa süre sonra başladı. Bir bölgede çok fazla Rus varlığı var başka bölgede Türk varlığı başka bölgede Suriye varlığı. Çok alçaktan uçuyorsunuz. Helikopter görmeyi sevmeyen insanlar olabilir.

DNA'sı da laboratuvarda incelendi. Vücuduna erişmek için de çok fazla yıkıntıyı ortadan kaldırmak gerekiyordu. Ona ait parçalar bulmak çok zordu. İntihar yeleği de patladığı için zordu." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya