Dünya Yeni Kabineyi Konuşuyor

EL CEZİRE: “YENİ KABİNE AKP'LİLERLE LAİKLERİN KARIŞIMI”Arap dünyasının önde gelen haber kanallarından El Cezire, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı yeni kabinenin, AKP ile laiklerin bir karışımı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Haberde yeni kabine

Dünya Yeni Kabineyi Konuşuyor

EL CEZİRE: “YENİ KABİNE AKP'LİLERLE LAİKLERİN KARIŞIMI”

Arap dünyasının önde gelen haber kanallarından El Cezire, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı yeni kabinenin, AKP ile laiklerin bir karışımı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Haberde yeni kabinenin Avrupa Birliği'ne üye olabilmek için gereken siyasi ve ekonomik değişiklikleri yapma hedefi taşıdığı ifade edildi.

VOA: “ABD'DE EĞİTİM ALAN BABACAN DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU”

Amerika'nın Sesi Radyosu, yeni kabinede en dikkat çekici değişikliğin Dışişleri Bakanlığı koltuğunda yaşandığı yorumunu yaptı. Haberde, yeni Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ABD'de eğitim aldığına dikkat çekildi. Amerika'nın Sesi Radyosu, Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'ün “yakın bir müttefiki olduğunu” da vurguladı.

FT: “ERDOĞAN MAHCUP ETTİ”

Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinede önemli değişiklikler yaparak bazı beklentileri “mahcup ettiği” değerlendirmesinde bulundu.
INDEPENDENT: “GÜL KABİNEYİ ONAYLADI”

Independent gazetesi de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni kabineyi onayladığını yazdı.

BBC: “KABİNE LAİKLERLE İSLAMİ GÖRÜŞLÜ SİYASİLERİ BİRLEŞTİRDİ”

BBC'nin haberinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan ve Gül tarafından onaylanan yeni kabinenin, laiklerle İslami görüşlü siyasileri birleştirdiği yorumu yapıldı.

EURONEWS: “GÜL'ÜN İLK GÖREVİ KABİNEYİ ONAYLAMAK OLDU”

Fransa merkezli haber kanalı Euronews, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk iş olarak yakın dostu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan yeni kabineyi onayladığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler