Dünya o Türkleri konuşuyor

'Bize bir şey olmaz' mantığını ABD'de de bırakmayan gurbetçilerimiz kasırgadan korkmadıklarını açık açık gösterdi.Türk bakkalları kepenk indirmedi, müşteriye hizmeti durdurmadı. Kentte kalanlar, market ve bakkallara hücum ederek, fırtına gününde de stok y

Dünya o Türkleri konuşuyor

'Bize bir şey olmaz' mantığını ABD'de de bırakmayan gurbetçilerimiz kasırgadan korkmadıklarını açık açık gösterdi.

Türk bakkalları kepenk indirmedi, müşteriye hizmeti durdurmadı. Kentte kalanlar, market ve bakkallara hücum ederek, fırtına gününde de stok yapmayı ihmal etmedi.

BİR SÖRFÇÜ ÖLDÜ

Vatan'ın haberine göre,ABD'nin batı sahillerini vuran Irene kasırgası yüzünden milyonlarca kişiye evlerini terk etmeleri çağrısında bulunan Amerikalı yetkililer, en büyük dalgayı yakalamak için yanıp tutuşan sörfçülere söz geçiremedi. Adrenalin tutkunu 50 kadar sörfçü saatte 130 km'lik esen rüzgarda dalga yakalamak için okyanusa açıldı. Ancak bu sörfçülerden birisi hayatını kaybetti. Dalgalara kapılan iki sörfçü de güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı.

-30 Kasırga boyunca New York'ta metrekareye 30 santimetre yağmur yağdı

-9 bin Irene yüzünden son iki günde 9 bin uçak seferi iptal edildi

-4 milyon 7 eyalette 4 milyon kişi elektriksiz kaldı

-8.7 milyon Irene kasırgası yüzünden 8.7 milyon kişinin yaşadığı New York kenti hayalet şehire döndü.

-65 milyon ABD'nin doğu sahillerini vuran kasırga 65 milyon kişinin yaşadığı bir alanda etkili oldu.

-46 milyar Sigorta uzmanları, 3 gün sürecek kasırganın Amerikan ekonomisine maliyetinin 46 milyar doları bulacağını açıkladı.

ZORLU MEÇHUL ASKER NÖBETİ

Irene kasırgası ABD'nin başkenti Washington'u da vurdu. Ancak Arlington bölgesinde bulunan meçhul asker anıtını bekleyen muhafızlar görevlerine devam etti. Meçhul asker anıtının önünde 1948 yılından beri 24 saat aralıksız nöbet tutuluyor. Burada nöbet tutan askerler her 21 saniyede anıtın önündeki 19 metrelik yolu kat etmek zorunda. Bu da anıta her 21 saniyede bir kişinin bakması anlamına geliyor. ABD'de 21 rakamı orduda bağımlılığın sembolü olarak görülüyor.

MAHKUMLARI UNUTTULAR

New York açıklarında yer alan ada hapishanesi Rikers'da mahkumların kasırga yüzünden serbest bırakılmaması büyük bir tartışma yarattı. 2005'te meydana gelen Katrina kasırgasında, New Orleans'daki mahkumların serbest bırakılmaması sonucunda, onlarca insan hayatını kaybetmişti. Mahkumların New Orleans'ta aç ve susuz kaldığına dikkat çekenler, New York yönetiminin 12 bin mahkumu serbest bırakmama kararını eleştirirken, hatalardan ders alınması gerektiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya