Dünya bu olaya kilitlendi - Sevindirici gelişmeler yaşanıyor

Mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için çıkarma operasyonu başladı.

Dünya bu olaya kilitlendi - Sevindirici gelişmeler yaşanıyor

Tayland'da dünyanın gözünü kırpmadan izlediği kurtarma operasyonundan müjdeli haberler peş peşe geldi. Gün ışığına sağ salim çıkarılan çocukların sayısı ilk gün dördü ulaştı. Çocukları helikopterlerle hastanelere taşınıyor. Kurtarma ekibi, içeride kalan sekiz çocuk ve antrenörün çıkarılması için 10 saate ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
 

Tayland'da 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri için başlatılan uluslararası kurtarma operasyonundan peş peşe son dakika haberleri geldi.

50'si yabancı 40'ı Taylandlı 90 dalgıcın imza attığı mucizevi operasyondan ilk müjdeyi yerel medya verdi. İki çocuğun kurtulduğu dakikalar sonra resmi açıklamayla doğrulandı. Hemen ardından ise iki çocuğun daha gün ışığına ulaştığı açıklandı.

Kurtarma ekibi, ilk çocuğun yerel saatle 17.40'ta (Türkiye saatiyle 13.40) mağara dışına çıktığını duyurdu.

Uluslararası haber ajansları, gelişmeyi beklendiği gibi 'son dakika' koduyla verdi. Mağara içindeki bir Avustralyalı doktorla konuşan gazeteci Florian Witulski, ilk etapta en güçsüz çocukların çıkarıldığını Twitter mesajıyla paylaştı.

Tham Luang Mağarası'nın hayli uzağında gelişmeleri takip eden gazeteciler, sirenleri çalarak uzaklaşan ambulansların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında yer verdi.

Ambulanslardan hemen sonra ise helikopterler havalandı, çocukları 80 kilometre mesafedeki Chiang Rai kentine götürdü.

İlk çıkarılan çocukların şu anda hastanede olduğu çocukların ailelerinin hastanede beklediği bildiriliyor.

TRUMP'TAN TWITTER MESAJI

Çocuklar kurtulduktan sonra tweet atan ABD Başkanı Donald Trump, Tayland hükümetiyle operasyon için yakın şekilde çalıştıklarını söyledi. Trump, operasyona katılanları 'çok cesur ve yetenekli' diyerek övdü.

YEREL SAATLE 10.00'DA BAŞLADI

Bu sabah Türkiye saatiyle 06.00'da (Yerel saatle 10.00) başlayan operasyonda, mağaradaki ilerleyiş sırasında her çocuğa iki tecrübeli dalgıç eşlik etti. Çocuğa ait oksijen tüpünü de öndeki dalgıç taşıdı.

YARIN YENİ OPERASYON

İçeride kalan sekiz çocuk ve antrenör için yarın yeni bir kurtarma operasyonuna girişileceği açıklandı.

23 Haziran'da girdikleri mağarada kaybolan çocuklar, dokuz gün sonra İngiliz dalgıçlar tarafından bulunmuştu. Bir haftadır da yetkililer nasıl bir kurtarma operasyonuna girişileceğine karar vermeye çalışıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler