Dünya basınında Erdoğan’ın zaferi

AK Parti’nin zaferle çıktığı Türkiye’deki yerel seçim sonuçları, dünya basınının önde gelen gazetelerinde geniş yer buldu.ABD’de yayınlanan The Washington Post, sonucu “Türkiye’de Başbakan’ın partisi yerel seçimlerin galibi” şeklinde yorumladı. Haberde, B

Dünya basınında Erdoğan’ın zaferi

AK Parti’nin zaferle çıktığı Türkiye’deki yerel seçim sonuçları, dünya basınının önde gelen gazetelerinde geniş yer buldu.

ABD’de yayınlanan The Washington Post, sonucu “Türkiye’de Başbakan’ın partisi yerel seçimlerin galibi” şeklinde yorumladı. Haberde, Başbakan Erdoğan'ın popülaritesinin yolsuzluk iddialarından çok az etkilendiği ve yarıştan çok rahat bir zaferlerle çıktığı ifade edildi.

New York Times ise haberinde, "Seçmen, Erdoğan'ın 11 yıllık iktidarının referandumu gibi görülen yerel seçimlerde AK Parti'ye sağlam bir zafer kazandırdı" dedi. Sonuçların cumhurbaşkanlığı yarışında ya da partisinin kurallarını değiştirerek dördüncü kez Başbakan olmak konusunda Erdoğan’ı cesaretlendireceği belirtildi.

İngiltere’de yayınlanan The Guardian’ın “Türkiye Yerel Seçimleri: Zafer AK Parti’nin” başlıklı haberinde Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin yolsuzluk iddialarına rağmen referanduma dönüşen yerel seçimlerden kesin bir zaferle çıktığı ifade edildi.

Ekonomi ağırlıklı yayın yapan İngiliz gazetesi Financial Times, “Erdoğan yerel seçimlerde zaferini ilan etti” başlıklı haberinde Başbakan Erdoğan’ın “Verilecek her türlü göreve kendimizi adamaya hazırız" sözlerine işaret ederek, ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığına dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimlerdeki başarısını sütunlarına taşıyan ABD merkezli Wall Street Journal, AK Parti iktidarının referandumu olarak görülen yerel seçimlerden hükümetin kesin zaferle çıktığına vurgu yaptı. Sonucun cumhurbaşkanlığı adaylığı için Erdoğan'a zemin hazırladığı değerlendirildi.

Alman gazetesi Die Welt, yükselen eleştirel seslere rağmen Başbakan’ın yerel seçimlerden zaferle çıktığını, dün gece yaptığı balkon konuşmasında muhaliflerine göz dağı verdiğini yazdı. Başbakan’ın, “Devlet içinde devlet olmayacak, onların köklerini kazıyacağız” sözlerine dikkat çeken gazete, Fethullah Gülen ve taraftarlarına bir savaş açtığını belirtti.

Almanya’dan Bild Gazetesi ise, Erdoğan’ın “Yeni Türkiye’nin düğün günü” ifadelerine yer vererek, yerel seçim sonuçlarının AK Parti için tartışmasız bir zafer olduğunu söyledi. Ayrıca Erdoğan’ın iddia ettiği hükümete karşı komplo ve gizli ihanet sürecini yürütenlere karşı açık bir savaş ilan ettiğinin altı çizildi.

YUNAN BASINI: “ERDOĞAN’IN BÜYÜK SEÇİM ZAFERİ”

Birçok gazete, sayfalarında Erdoğan hükümetinin kazandığı seçim zaferine vurgu yaptı.
Ülkenin en çok satan gazetelerinden Eleftherotipia, “Sultan Erdoğan mağlubiyete bile izin vermedi” başlıklı haberinde, Erdoğan’ın zafer kazandığına dikkat çekti. Gazete, seçim sonuçlarının ajanslar tarafından farklı şekilde geçildiğini de belirtti. Gazete ayrıca, “Erdoğan 2009 belediye seçimlerinden de yüksek oy aldı ve rakiplerinin dilini yutturdu” yorumunda bulundu.

Ethnos gazetesi ise, “Erdoğan'ın büyük seçim zaferi” başlığını kullandı. Gazete ayrıca, “Türk Başbakanı belediye seçimlerinden kazançlı çıktı.

Seçimlerde kan aktı, 8 ölü” başlıklarını kullandı. Bir başka gazete 'Proto Thema', internet sitesinde “Erd?ğan'ın seçim zaferi” başlığını kullandı. Gazete ayrıca, Erdoğan’ın “Montaj siyaseti kaybetmiştir” açıklamasında bulundu, "Kaset ve ekonomik skandallarına rağmen seçimi kazanmayı başardı” yorumunu getirdi. Gazete Başbakan’ın balkon konuşmasına da değinerek, “Türk Başbakanı tüm ailesi ile balkona çıkıp poz verdi” yazdı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler