Dünya ayakta 43 öğrenciye işkence

Meksika’nın Iguale kentinde geçtiğimiz Eylül ayında kaybolan 43 öğretmenlik okulu öğrencisine toplu katliam uygulandığı açıklandı. Başsavcı Jesus Murillo düzenlediği basın toplantısında, İguala kentini kontrolu altında tutan ve kendilerine “Guerreros Unid

Dünya ayakta 43 öğrenciye işkence
Meksika’nın Iguale kentinde geçtiğimiz Eylül ayında kaybolan 43 öğretmenlik okulu öğrencisine toplu katliam uygulandığı açıklandı.
 
Başsavcı Jesus Murillo düzenlediği basın toplantısında, İguala kentini kontrolu altında tutan ve kendilerine “Guerreros Unidos” Savaşçılar Birliği adı veren bir uyuşturucu çetesinin 26 Eylül tarihinde 43 öğretmen adayı öğrenciyi bir kamyona doldurarak şehrin çöplüğüne götürdüğü ve burada işkence uygulayarak hepsini kurşuna dizdiğini duyurdu. Savcılık işkence sonrası toplu halde kurşuna dizilen öğrencilerin daha sonra cesetlerinin yakıldığını ifade etti. Meksika basını çete üyeleri ile İguala kentinin Belediye Başkanı Jose Luis Abarca arasında bazı konularda anlaşmazlıklar olduğunu hatırlatarak 43 gencin bu ihtilafa kurban gidebileceğine dikkat çekti. 
 
43 öğrencinin kaybolmasının ardından kayıplara karışan eski belediye başkanı Jose Luis Abarca ve eşi Maria de los Angeles Pineda, 4 Kasım'da ülkenin başkenti Meksiko’da yakalanmıştı. Meksika hükümeti yakılan cesetlerle ilgili DNA testi uygulayacaklarını vurgulayarak uluslararası camiadan yardım istedi. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieta ise, uyuşturucu çeteleri ile savaşmak ve ülkedeki şiddeti bitirmek için tüm partilerin katılacağı ulusal bir koalisyonun kurulacağına işaret ederek yaşananların dünyadaki Meksika imajına büyük zarar vermeye başladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya