Domuz gribi aşısı felç etti

Amerika'da 25 yaşındaki Desiree Jennings adlı bir kızın domuz aşısı yüzünden başına gelmeyen kalmadı.

Domuz gribi aşısı felç etti

Amerika'da 25 yaşındaki Desiree Jennings adlı bir kızın domuz aşısı yüzünden başına gelmeyen kalmadı. Domuz gribi aşısından sonra tetiklenen nörolojik sorunu yüzünden kısmi felç geçiren genç kız sadece geriye doğru yürüyebiliyor. Konuşma yeteneğini de kaybeden ve zorlukla derdini anlatabilen talihsiz genç kızın, milyonda bir görülen bu hastalığa yakalandıktan sonra tüm hayatı alt üst oldu.

Ailesinin de şoka uğradığı bu şanssız olay sonrası tüm ABD'de konuşulan genç kız, vücudundaki kas bozulmaları nedeniyle hayatında bir çok zorluklarla karşılaştığını belirtiyor. Doktorların kas tonusu bozulması teşhisi koyduğu genç kızın, aşı olduktan sadece 2 ay sonra u hastalığa yakalandığı belirtildi.

Tüm dünyada kullanılan domuz gribi aşısının yan etkileri tartışılırken, ailesi Desiree Jennings'in başına gelenlerin aşının yan etkisi nedeniyle hastalandığını iddia etti. Aynı tartışmaların yaşandığı Türkiye'de de geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, ABD'deki domuz gribi aşılarıyla Türkiye'ye getirilenlerin aynı olmadığını ve ABD'deki aşıların daha iyi olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler