‘Dökülen kandan Türkiye sorumlu'

Esad, “Türkiye, Suriye’de dökülen kan için doğrudan sorumluluk taşımaktadır. Bazı Türk yetkililerin cahillikleri yüzünden geri adım mı atacağız?” dedi.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, kuzeni Rami Mahluf’un sahibi olduğu El Dünya televizyonuna verdiği röp

‘Dökülen kandan Türkiye sorumlu'

Esad, “Türkiye, Suriye’de dökülen kan için doğrudan sorumluluk taşımaktadır. Bazı Türk yetkililerin cahillikleri yüzünden geri adım mı atacağız?” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, kuzeni Rami Mahluf’un sahibi olduğu El Dünya televizyonuna verdiği röportajda 17 ayı deviren isyan sürecinde ‘savaşı kazanmaları için zamana ihtiyacı olduğunu’ öne sürdü.  Şam’da yapılan söyleşi sırasında Esad, Türkiye’nin mültecilere insani yardım amaçlı tampon bölge kurulması isteğini ‘gerçekçi’ olmadığını söyleyerek eleştirdi. 18 Temmuz’da üst düzey dört güvenlik görevlisinin öldüğü saldırıdan bu yana ilk kez röportaj veren Esad “Birincisi tampon bölge masada değil. İkincisi bu düşmanca tutumlar içindeki ülkeler ve Suriye’nin düşmanları tarafından ortaya atılan gerçekçi olmayan bir düşüncedir. Bize karşı olan yabancı ülkeler bile bunun mümkün olduğunu düşünmüyor” dedi.  Türkiye’nin dozu artan eleştirilerine sert çıkan Esad, “Bazı Türk yetkililerin cahillikleri yüzünden geri adım mı atacağız? Türk halkı bu kriz boyunca bizim arkamızda durdu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, Suriye’de dökülen kan için doğrudan sorumluluk taşımaktadır” diyerek Ankara’yı hedef tahtasına oturtan Esad, Suriye halkına “Suriye’nin kaderi sizlerin elinde. Halkımızın geniş tabanı ülkeyi de koruyor” sözleriyle seslenirken, son dönemde şiddet olaylarının artışını ‘ulusun iyi ve milliyetçi olmayanlardan arındırılışı’ olarak yorumladı. Esad “Firarlar olumlu bir süreç. Eğer kaçmak isteyen bir Suriyeli tanıyorsanız ona destek verin” sözleriyle rejimini içten sarsan taraf değiştirmelere meydan okudu.

Esad “Bölgesel ve küresel savaşla mücadele ediyoruz. Bazı hatalara rağmen devletin politikaları ve halk arasında güçlü bir bağ var. Bütün açıklamayı tek cümlede yapabilirim: İlerliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya