Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması

 Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin, "Rejime bağlı güçlerin Tartus’un Banyas ilçesine bağlı El-Bayda köyünde ve Banyas merkezde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce kişiyi katlettiği, ölenlerin çoğunun boğazları kesilerek ö

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması

 

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin, "Rejime bağlı güçlerin Tartus’un Banyas ilçesine bağlı El-Bayda köyünde ve Banyas merkezde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce kişiyi katlettiği, ölenlerin çoğunun boğazları kesilerek öldürüldükleri ve birçoğunun cesedinin yakıldığının öğrenilmiştir. Bu vahşeti şiddetle kınıyoruz" denildi. 
 
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirme yapıldı. Suriye’deki rejimin sivillere yönelik saldırı ve katliamlarına her geçen gün bir yenisinin eklendiği belirtilen açıklamada, "Rejime bağlı güçlerin ve milislerin, Şam civarındaki katliamlardan sonra bu kez Tartus’un Banyas ilçesine bağlı El-Bayda köyünde ve Banyas merkezde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce kişiyi katlettiği, ölenlerin çoğunun boğazları kesilerek öldürüldükleri ve birçoğunun cesedinin yakıldığının öğrenilmiştir. Bu vahşeti şiddetle kınıyoruz" denildi.
 
Suriye rejiminin etnik temizlik harekatına başladığını da ortaya koyan bu gelişmelerin insanlığa karşı bir suç oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamaya göre, ayrıca, kendi halkına karşı balistik füzelerle, karadan, havadan ve denizden ağır silahlarla ayırım gözetmeden saldıran rejimin son dönemde kimyasal silah kullanmakta olduğu yönünde de giderek kuvvetlenen emareler bulunuyor.
 
Bu konunun araştırılması amacıyla oluşturulan Birleşmiş Milletler (BM) Veri Toplama Misyonu’na Suriye rejiminin halen izin verilmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Suriye rejimi izlediği politikalarla bölge istikrarına ve güvenliğine de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Suriye dışından bazı tarafların da rejime her türlü desteği vermek suretiyle işlenen suçlara ortak olmalarından esef duymaktayız. Sözkonusu taraflara bu tutumlarından vazgeçmeleri, uluslararası camiaya da gözlerimizin önünde gerçekleştirilen insanlık suçlarına karşı açık ve net tutum almaları çağrısında bulunuyoruz. Rejimin uluslararası hukuku ve evrensel ilkeleri hiçe sayan insanlıkdışı eylemlerine uluslararası camianın dur deme zamanı gelmiştir. Bu doğrultuda, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, ilgili kurum ve örgütleri Suriye’deki rejimin işlemekte olduğu suçlara son vermek için gerekli tedbirleri süratle ve kararlılıkla almaya bir kez daha davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya