Dev Cehennemin 62.Yıl Dönümü

Dünya tarihinde atom bombasının savaş yıkımı amacıyla tek kullanıldığı ülke olan Japonya'nın Hiroşima kenti, ilk kez gökten inen dev cehennemin 62. yıl dönümünü hala hayatta kalabilenlerle birlikte bu sabah andı.ABD'nin attığı atom bombasının ilk feci dar

Dev Cehennemin 62.Yıl Dönümü

Dünya tarihinde atom bombasının savaş yıkımı amacıyla tek kullanıldığı ülke olan Japonya'nın Hiroşima kenti, ilk kez gökten inen dev cehennemin 62. yıl dönümünü hala hayatta kalabilenlerle birlikte bu sabah andı.

ABD'nin attığı atom bombasının ilk feci darbesi olan saatte (08:15), 800 km'lik fırtına, kör edici ve eritici nükleer ışığın ardından yıllarca süren radyasyon kalıntısından ölen 250 bin insan bu sabah Hiroşima'nın Barış Anıtı Parkında bir araya gelen binlerce insan ve savaştan hala hayatta kalanlarla birlikte anıldı.

Binlerce sakat kalan insan yeryüzünden atom bombasının ebediyen silinmesi için dua etti. Törende, dünyadan katılımlarla birlikte 40 bin kişi yer aldı.

Ana Japon adası Honşu'nun güneybatısında deltada deniz kenarında kurulu Hiroşima'nın Belediye Başkanı Tadatoşi Akiba, anma törenindeki konuşmasında, ''ABD nükleer silah programını olduğu gibi muhafaza ediyor ve geliştirmeye devam ediyor'' dedi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler