Depremlerin nedeni CERN mi?

CERN tarafından ilk aşaması başarılı olarak gerçekleştirilen asrın deneyi 'büyük patlama'nın ardından dünya üzerinde meydana gelen üç büyük deprem akıllarda soru işareti bıraktı. İran, Japonya ve Endonezya! Sıra yoksa Türkiye'de mi derken Ankara'dan da 4.

Depremlerin nedeni CERN mi?
CERN tarafından ilk aşaması başarılı olarak gerçekleştirilen asrın deneyi 'büyük patlama'nın ardından dünya üzerinde meydana gelen üç büyük deprem akıllarda soru işareti bıraktı. İran, Japonya ve Endonezya!

Sıra yoksa Türkiye'de mi derken Ankara'dan da 4.1 büyüklüğünde bir deprem haberi geldi.

Dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı"yla (LHC) yapılan deneyinin ilk aşamasının başarıyla tamamlanmasının ardından ilk deprem dün İran'da meydana geldi.

İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas kentinde yerel saat ile 15.30'da (TSİ 14.00) Richter ölçeğine göre 6,1 büyüklüğünde şiddetli bir deprem gerçekleşti. Bu depremde bazı konutlar yıkılırken 6 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi ise yaralandı.

Bu sabah saatlerinde ise Endonezya ve Japonya'da art arda iki ayrı güçlü deprem meydana geldi.

Endonezya'nın doğusundaki Molucca adalarını sarsan depremin TSİ 03:00'te meydana geldiğini ve 7,6 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Depremin merkezinin denizde, Molucca'daki Ternate kentinin 120 kilometre uzağında olduğu kaydedildi. Depremin ardından verilen tsunami alarmı yaklaşık 1 saat sonra kaldırıldı.

Japonya'da ise Richter ölçeğine göre 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin TSİ 03.21'de meydana geldiğini ve merkezinin Hokkaido adasının açıkları olduğunu açıkladı. Depremden sonra tsunami alarmı verildi.

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adası açıklarında deniz tabanında meydana gelen depremden sonra sahile çok küçük çaplı tsunami dalgaları vurdu.

7 büyüklüğündeki depremden sonra 50 santimetre yüksekliğinde dalgaların vurabileceği ve halkın sahilden uzak durması yönünde uyarı yapıldı ancak, depremden 35 dakika sonra vuran dalgalar 10 santimetrede kaldı.

SON DEPREM HABERİ ANKARA'DAN

Ankara'nın Bala ilçesinde 4,1 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 11.33'de merkez üssü Bala-Afşar olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

CERN'in gerçekleştirdiği "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı" deneyinden önce bazı bilim adamlarının yaptığı açıklamalar 'dünyanın yok olacağı senaryoları üretmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler